Antioksidanti za skrinjico spomina

skrinjica_spomina

skrinjica_spominaPisali smo že o odkritju nevrologa dr. Bredesena, da k razvoju Alzheimerjeve bolezni prispeva kar 36 dejavnikov. V svoji knjigi, ki v slovenskem prevodu nosi naslov Adijo Alzheimer (2020), opisuje uspešno metodo zdravljenja te bolezni, imenovano ReCode. Za zdravljenje in prevencijo demence je med drugim pomembno, da vsak dan ne jemo vsaj (zaporednih) 12 ur, vsekakor pa nehamo jesti vsaj 3 ure pred spanjem, da se izogibamo sladkorju in sladkim jedem, hodimo vsaj pol ure na dan, poskrbimo za trdno spanje tudi z uživanjem melatonina, vsak dan zaužijemo od 1,5 do 2 g omega 3 (v obliki EPA in DHA) … Vse to je pomembno za našo »skrinjico spomina« – možgane.

To jesen pa je izšel znanstveni članek prof. Charlesa Ramassamija in njegovih sodelavcev (kanadski inštitut INRS) o pomenu antioksidantov za preprečevanje razvoja Alzheimerjeve bolezni (https://alzjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/dad2.12231). Ugotovili so, da se pet let pred pojavom Alzheimerjeve bolezni zelo zniža antioksidantskost biološkega terena. Za preprečevanje nastajanje demence je po njihovih ugotovitvah pomembna pravočasna preventiva z antioksidanti. Ko bolezen že nastopi, je zdravljenje (samo) z antioksidanti manj učinkovito.

Bogat vir antioksidantov sta zelenjava in sadje. Pri nas doma redno uživamo tudi antioksidant FHES. Meritve na Univerzi v Ljubljani dokazujejo, da je kozarec vode s kapsulo FHES po antioksidantski moči enakovreden vsaj 10.000 kozarcem najbolj antioksidantskega svežega soka.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
NOVEMBER2021, Dr. Iztok Ostan

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.