SLO | HR

 

Knjige

Žive Vode - Knjiga dr.Ostana

Žive vode

O knjigi: »Si to, kar piješ,« je bil rek dr. Henrija Coande, pionirja proučevanja pitne vode v himalajski dolini Hunza, ki slovi po številnih stoletnikih. Podobno vodo je odkril tudi v nekaterih drugih krajih po svetu, znanih po dolgoživosti prebivalcev. Te vode so drugačne od pitnih vod v našem okolju. Imajo veliko drobnih neraztopljenih kremenovih

Preberi Več
Beljakovine za življenje in smrt

Beljakovine za življenje in smrt

Recenzije Znanstvena vsebina in znanstveno sporočilo knjige sta izjemna in nimata predhodnikov. Dr. M. Lucà-Moretti (International Nutrition Reserach Center, ZDA) Knjigo sem prebral na dušek, pa ne le zaradi avtorjevega sloga pisanja, ki je razumljiv tudi nespecializiranemu bralcu. Ob prebiranju knjige sem z velikim zanimanjem odkrival novosti s področja optimizacije beljakovinske prehrane. Kaj je v

Preberi Več
Prijateljem Najboljše

Prijateljem najboljše!

Sistem prehranske prve pomoči dr.Iztoka Ostana

Knjižica »Prijateljem najboljše!« predstavlja izbor najbolj učinkovitih sredstev iz avtorjevega sistema prehranske prve pomoči za starejše in ošibele.

Ko smo izčrpani zaradi prebolene bolezni ali drugih naporov, ali pa smo ošibeli zaradi nabranih let življenja, ne moremo več učinkovito presnoviti običajne hrane. Takrat potrebujemo izvlečke iz živil, ki so bogati s hranili in obenem lahko presnovljivi. Ko se z njimi okrepimo, se zmoremo laže prehraniti tudi z običajnimi živili.

Preberi Več
Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA

HUJŠANJE s prehranskimi dopolnili tipa OKA

Kako razrešiti dva temeljnia problema, s katerimi se srečuje skoraj vsakdo, ki želi shujšati. To sta:

– upadanje mišične mase in izguba elastičnosti kože v času hujšanja,
– ponovno naraščanje telesne teže po končani shujševalni kuri.

Obe težavi sta povezani s pomanjkanjem beljakovin v času hujšanja. Na zdrav način se ju ne da rešiti, če se v času hujšanja prehranjujemo le z običajnimi prehranskimi beljakovinami, ker jih naše celice slabo izkoristijo in tvorijo veliko odpadkov, ki so vir kalorij in za zdravje obremenilnih dušičnih toksinov.

Preberi Več