Politika varovanja podatkov

Namen politike zasebnosti spletnega mesta ziva-voda.com je seznanitev obiskovalcev spletnega mesta z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja »STUDIO M«, Trg Franca Fakina 2a, 1420 Trbovlje (v nadaljevanju: Studio M ali upravljavec osebnih podatkov).

Pri podjetju »Studio M« cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo

Obdelava podatkov vezanih na naročilo

Ko oddate naročilo preko obrazca za naročila, preko e-pošte oz. preko telefona podatke, ki nam jih sporočite (ime in priimek, vaš naslov, telefonsko številko in email naslov, predmet naročila) shranimo, da lahko izvedemo vaše naročilo. Ti podatki se posredujejo našemu partnerskemu podjetju Institut.O, Vegova cesta 29c, 6000 Koper, ki vam izstavi račun, spakira in pošilje naročene izdelke. Več o pogojih poslovanja Institut.O d.o.o. si lahko preberete na https://www.institut-o.com/pogoji-poslovanja.html

Kontaktni obrazec za pošiljanje sporočil

Ko nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca, preko e-pošte oz. preko telefona podatke, ki nam jih sporočite z namenom izmenjave izkušenj oz. svetovanja, vaše podatke shranimo na strežniku in email nabiralniku. Da vam lahko odgovorimo v nekaterih primerih, za pripravo čimbolj kakovostnega odgovora, posredujemo vaše vprašanje tudi dr.Iztoku Ostanu, ki sodeluje pri pripravi odgovora oz. nasveta.

Prijava na seznam za pošiljanje e-pošte

Prijava na seznam prejemnikov e-pošte (za prejem brezplačne knjige, mesečnih novic ter občasnih izkušenj in obvestil), poteka preko spletne platforme Aweber v vlogi obdelovalca podatkov (več informacij o njihovem varovanju podatkov na https://www.aweber.com/privacy.htm). Če ne želite več prejemati naših sporočil, lahko sledite navodilom za preklic, ki jih vsebujejo vsa sporočila, ki jih prejemate na vaš email naslov oz. nas kontaktirajte.

Komentarji

Ko obiskovalec objavi komentar na spletnem mestu, hranimo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje ter obiskovalčev IP naslov in podatke o brskalniku, za pomoč pri zaznavanju spam komentarjev.
Anonimiziranemu nizu, ustvarjenemu z vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), se lahko posreduje storitvi Gravatar, ki preveri ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja je vaša slika profila objavljena v kontekstu vašega komentarja.

Mediji

V kolikor nalagate slike na spletno mesto, vam priporočamo, da se izogibajte nalaganja slik, ki vsebujejo vgrajeno informacijo lokacijskih podatkov (EXIF GPS). S tem se boste izognili možnosti, da drugi obiskovalci spletnega mesta prenesejo in pridobijo lokacijske podatke iz slik na tem spletnem mestu.

Piškotki

Če objavite komentar na naši strani, se lahko prijavite, da shranite vaše ime, email naslov in spletno mesto kot piškotke. Le-ti so namenjeni za vašo lažjo uporabo, da vam ni potrebno ponovno vpisovati vaših podatkov, ko bi želeli objaviti nov komentar. Ti piškoti imajo rok trajanja 1 leto.

V kolikor imate račun tega spletnega mesta in se prijavljate v to stran, bomo nastavili začasen piškotek, da ugotovimo ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se izbriše, ko zaprete vaš brskalnik.

V kolikor urejate ali objavljate članek, se bo v vašem brskalniku shranil dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in enostavno navaja ID objave članka, ki ste ga ravnokar urejali. Poteče v 1 dnevu.

Več o piškotkih si lahko preberete v naši deklaraciji o piškotkih na: https://ziva-voda.com/blog/pogoji-uporabe/

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine (npr. videoposnetke, slike, članke ipd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.
Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na dotično spletno mesto oz. aplikacijo (npr. Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, Google+ ipd.).

Druge informacije

Lahko zbiramo tudi druge informacije, kot so npr. iskalni pojmi, ki jih obiskovalec vpiše v iskalnik na spletnem mestu.

Kako dolgo zadržujemo vaše podatke

Če se podatki o prometu obdelujejo na podlagi privolitve Posameznika zaradi trženja storitev, prodaje blaga ali izvajanja storitev z dodano vrednostjo (npr. svetovanje), se ti podatki v potrebnem obsegu lahko obdelujejo toliko časa, dokler je to potrebno za takšno trženje ali storitve.

Če se prijavite na seznam za prejemanje e-pošte, ste na seznamu vse dokler se ne odjavite oz. podjetje Studio M, preneha z zagotavljanjem te storitve.

Če objavite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobravamo nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti.
Za uporabnike, ki se prijavijo na naši spletni strani, shranjujemo tudi osebne podatke, ki jih zagotavljajo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki si lahko kadar koli ogledajo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (ni pa možno spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest si lahko ogledajo in uredijo tudi te podatke.

Ostale podatke to spletno mesto hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira tako, da določenega podatka ni mogoče več povezati z določenim uporabnikom.

Kakšne pravice imate glede vaših podatkov

Če imate na tej spletni strani račun ali ste objavili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Podatko o naročilih se za namen realizacije naročila, posredujejo našemu partnerskemu podjetju Institut.O, Vegova cesta 29c, 6000 Koper, ki vam izstavi račun, spakira in pošilje naročene izdelke. Več o pogojih poslovanja Institut.O d.o.o. si lahko preberete na https://www.institut-o.com/pogoji-poslovanja.html

Komentarji obiskovalcev, se lahko preverjajo skozi avtomatizirano storitev preverjanja neželenih sporočil.

Kako varujemo vaše podatke

Podjetje »Studio M« uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, ter zagotavlja varovanje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679)

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo in konvencijami Sveta Evrope in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije.