Zdravnik, dr. Ron Meyers, je prvi sistematično preizkušal učinke FHES v klinični praksi in je svoje ugotovitve tudi prvi objavil v knjižni obliki. Tu je odlomek iz njegove knjižice o FHES (Meyers, Ron: FHES. Flanaganov kremen, obogaten z vodikom. Ljubljana: Miró Gomsi – samozaložba, 2005):

Marilyn sem pogosto srečeval na kliniki. Bila je bleda, bolehna in zelo mirna ženska. Kadar sem govoril z njo, se mi je zdelo, da le s težavo razume moje nasvete za izboljšanje zdravja. Razen tega je tudi kronično težko dihala. Sama sicer ni kadila, je pa kadil njen mož, in odraščala je ob starših, ki sta bila strastna kadilca.

Nekega popoldneva se je oglasila pri meni z veliko rdečo oteklino na nogi. Dan poprej jo je pičila rdeča mravlja. Bila je alergična na pike takih mravelj; močno jo je bolelo in srbelo. Po preteklih izkušnjah je sklepala, da bosta bolečina in srbenje trajala najmanj dva tedna. Ob opravljanju kliničnih preizkusov sem pred tem že pomislil, da bi morda FHES pomagal pri strupenih ugrizih in pikih. Zato sem vprašal Marilyn, če bi želela ugotoviti, ali bi FHES omilil reakcijo njenega telesa na ugriz. Na njenem obrazu se je zarisala zaskrbljenost. »Dr. Meyers, saj veste, da težko požiram tablete«.

»Poskusiva takole,« sem rekel. »Vsake tri ure vmešajte kapsulo FHES v kozarec dobre vode in jo popijte. Voda bo imela približno tak okus kot sodavica.« »Veste, da še aspirina ne morem spiti, kadar me boli grlo, a to bom zmogla,« je olajšano odvrnila Marilyn. Dal sem ji dovolj kapsul FHES za naslednja dva tedna.

Ko sem Marilyn spet videl, je bila opazno spremenjena. Že po prvem užitju FHES sta po dveh urah izginili bolečina in srbečica. Še bolj pa jo je presenetilo dejstvo, da je mnogo lažje zadihala. Besede so kar vrele iz nje: »Nič več ne hlastam za zrakom. In, veste kaj? Dopoldne sem šla k zobozdravniku na kontrolni pregled. Vedno sem imela veliko zobnih oblog in zadnjič mi je zobozdravnik rekel, da bom morala na operacijo zaradi vnetja dlesni. Danes pa je ugotovil, da le niso v tako slabem stanju, kot se mu je zdelo. Zaenkrat lahko počakam, pa bomo videli, kaj bo. Pa še nekaj. Zdi se mi, da tudi pomnim bolje kot prej.« Take plohe besed iz njenih ust nisem slišal še nikoli.

Alergijska reakcija na pik insekta

Domnevam, da je negativni naboj FHES nevtraliziral pozitivni naboj mravljinčjega strupa. Včasih se to zgodi kar hitro. Otekline, ki jih povzročijo najrazličnejši vzroki, se ob uživanju FHES pogosto dramatično zmanjšajo v prav kratkem času.

Olajšano dihanje

Najverjetneje je Marilyn začela lažje dihati, ker so njene celice zaradi Microclustrov v FHES lahko dobile iz krvi dovolj kisika. Več kisika je najbrž prišlo tudi v njene možgane, zato je postala duševno budnejša.

Izboljšano zdravje dlesni

Marilynin imunski sistem je izkoristil zmanjšano sposobnost razmnoževanja bakterij, do katere je prišlo zaradi rahlega pomika v bazičnost ob jemanju FHES. Zato se je vnetje v ustih lahko zmanjšalo. Ker Marilyn ni mogla pogoltniti kapsule, je raztopina FHES prišla v stik tudi z njenimi zobmi. Nekaj H- se je najbrž vezalo na pozitivni naboj bakterij v zobnih oblogah in jih nežno odstranilo. Pacientom z zobnimi oblogami priporočam, da zobe krtačijo ali splakujejo s FHES.

Bolečine v sklepih in izčrpanost

Iztok Ostan Izkušnje

Na spletni strani www.iztokostan.com je do sedaj zbranih 159 izkušenj o uporabi FHES. Med njimi sta tudi primera, ki ju objavljamo na tej strani novic.

Pri 36-letni Katarini je zaradi daljšega obdobja povečanega obsega delovnih obveznosti prišlo do izčrpanosti. Pojavile so se pogoste bolečine v sklepih.

Odkar uživa FHES (po 3 kapsule na dan) in MAP (po 8 tablet na dan), se je njeno počutje hitro izboljšalo in vsakodnevne obveznosti zdaj opravlja z lahkoto. Bolečine v sklepih so povsem izginile. Njeno počutje je nasploh veliko boljše kot pred uporabo teh prehranskih dopolnil.

 

 

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in probiotikov EM, april 2015, Dr. Iztok Ostan