Vita Biosa Zeliščna

Vita Biosa (v plastenki 0,5l)

Bakterije so potrebne, da nas ubranijo pred zbolevanjem. Če na naši koži manjkajo bakterije, lahko dobimo infekcije in kožne bolezni. Dr.C.V. Hansen, Danska, kateremu so mu postavili diagnozo diabetes tip 1, meni, če bakterije manjkajo na stenah našega črevesja, da smo izpostavljeni dokaj hitremu umiranju zaradi infekcij. Ker izgubimo odpornost, ko naš imunski sistem ne bi bil več stimuliran s strani bakterij v našem črevesju.

Vita Biosa® je skupnost aromatičnih zelišč in drugih rastlin, ki so fermentirane s posebno kombinacijo kultur mlečnih kislin med drugim tudi L. acidophilus, L. casei, Bifidobacterium bifidum. Proizvajanje mlečne kisline daje nizko pH vrednost približno 3.5, ki efektivno zavira razvoj škodljivih bakterij (bacilov in patogenov). Vita Biosa® je v pomoč tudi pri zdravljenju diabetesa. Bakterije mlečnih kislin so sladkor v napitku fermentirale, zato je za diabetike tudi primeren.

Razlog, da je Vita Biosa® postala tako popularna, je njena zmožnost, da hito in efektivno obnovi naravno ravnovesje v prebavnem sistemu. Po domače povedano, dobre bakterije Vita Biose rastejo in zavirajo “ta slabe” s tekmovalnim izključevanjem. Tekočina ovira razvoj škodljivih bakterij, zato daje koristnim boljše možnosti za razmnoževanje in kreiranje zdrave črevesne flore. Črevesje je tesno povezano s celotnim imunskim sistemom, kar je razlog za krepilne učinke Vita Biose®, ki ga ima na artritis, migrene, astmo, splošne pljučne bolezni, določene ekceme in infekcijska stanja.

Dobro uravnovešen prebavni sistem pomaga preprečiti in ozdraviti človeške bolezni. Nekateri uporabniki poročajo, da je med drugim Vita Biosa® učinkovita pri boleznih kot so Kronova bolezen, ulcerativni kolitis, diabetes, sinusitis, bronhialne infekcije in psoriaza. Uporabniki, ki so na kemoterapiji poročajo, da Vita Biosa® in kemoterapija delujejo dobro skupaj, z analizami, ki kažejo na veliko hitrejše okrevanje krvnih celic.

Več o Vita Biosi si lahko preberete Tukaj

(Vir: Prevedeno s strani https://www.vitabiosa.com/about.html) Za dodatne informacije si preberite
Review on how Probiotic work in your body, by the German Dr. B. Kaun, Corsan GbR.

Kako uživamo probiotik Vita Biosa?

Probiotični napitek Vita Biosa sodi v skupino probiotikov tipa EM. Vsebuje izvlečke 19 vrst zeli biološke pridelave in posebno kombinacijo 8 vrst probiotičnih bakterij v visokih koncentracijah (več kot 100 mio na ml). Lahko ga uživamo večkrat dnevno po 0,2 – 0,5 dl. Količino lahko merimo z zamaškom (ta meri 0,1 dl). Za terapevtske učinke je dovolj užiti do 1 dl dnevno. Ni nevarnosti prekoračitve priporočene količine.

Po naših izkušnjah se pri odmerku 0,5 dl dnevno vonj blata izrazito izboljša že v nekaj dneh. To je znak uravnoteženosti črevesne flore. Probiotike je najbolje užiti na tešče ali med obroki, saj se sicer predolgo zadržujejo v želodcu. Idealno je, če probiotiku sledi uživanje sadja ali svežih sokov. Sveže vlaknine so namreč hrana za dobro črevesno floro.

Vita Biosa je po okusu zelo kisla. Nizek pH (3,5) je osnova za konzerviranje mikroorganizmov v njej. Ko odpremo stekleničko, jo je treba shraniti v hladilniku. Kisel okus Vita Biose je za nekatere neprijeten (zlasti za otroke). Zato jo lahko redčimo z vodo. Mi ga radi primešamo v jutranji gosti sveži sok (smoothy) z banano in drugim sadjem. Kislost se tako povsem zabriše in daje celo prijetnost napitku, kot da bi kanili vanj limonin sok.

1 plastenka 0,5l Vita Biose je 18,99 eur oz. če vzamete vsaj 3 komade je 16,99 eur/kom.

Za naročilo izpolnite obrazec

Na spletni strani Probiotik.si

Za tiste, ki vas zanimajo tudi FHES in MAP beljakovine:

Cene za MAP in Megahydrate lahko preverite tukaj.