Ko se zima poslavljaSočni žarki ob koncu zime so blagodejni, spodbudijo pa tudi procese razstrupljanja, kar čutimo kot spomladansko utrujenost. Tudi prebava se je v zimskih mesecih, ko jemo več in se običajno manj gibamo, praviloma poslabšala. Pri teh težavah si lahko pomagamo tudi s prehranskimi dopolnili.

Navajamo pričevanje gospe Majde:

»Stara sem 41 let. Kombinacijo optimalne kombinacije aminokislin (OKA), probiotika EM in FHES uživam šest mesecev.

Pred tem sem bila beljakovinsko podhranjena, brez moči in energije, z bolečinami v želodcu in težavami pri odvajanju – enkrat je bilo blato mehko, drugič sem bila zaprta tudi do pet dni. Gastroskopija je pokazala rano na želodcu, kronično vnetje dvanajstnika in refluks.

Probiotik jemljem zjutraj na tešče. Odvisno od prebave ga spijem od 0,3 dcl do 0,5 dcl. Tudi tablete OKA redno vzamem vsako jutro (po 3), kadar čez dan pojem manj beljakovin, pa tudi zvečer (še 3). FHES vzamem zjutraj in zvečer, vsakič po 1 kapsulo.

Moja prebava se je že v roku dveh tednov izboljšala, tako da je postala redna in blato ne smrdi več. Počutim se veliko bolje, imam več energije in v vsem tem času nisem zbolela, kljub temu da so razsajale viroze.«

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in probiotikov EM, Marec 2016, Dr. Iztok Ostan