OKA za razvoj otroka

Nosečnice potrebujejo bogatejšo beljakovinsko prehrano, da zagotovijo normalen razvoj otroka. Včasih pa se zarodek, kljub skrbni prehrani, ne razvija dovolj hitro. Beljakovine so namreč težko presnovljive in telo nosečnice včasih ne uspeva dobiti dovolj hranil iz običajne beljakovinske hrane. Takrat si lahko pomaga z uživanjem aminokislin OKA, ker ne obremenjujejo presnove. S 6 do 8 tablet OKA na dan lahko zadovolji vse potrebe zarodka po dodatnih beljakovinah.  

Naša sorodnica, ki je pred dobrim mesecem rodila zdravega, 3,1 kg težkega fantka, je bila v času nosečnosti zaskrbljena, ker so pri UZ pregledu ugotovili, da je zarodek manjši, kot bi bilo pričakovati. Pa je začela uživati po 5 do 8 tablet OKA na dan in že mesec kasneje je bil zarodek normalne velikosti. Nadaljevala je z uživanjem OKA.  

Tudi po rojstvu so otrokove potrebe po beljakovinah velike. V prvem letu življenja potrebuje na kilogram telesne teže kar 1,2 g neto beljakovin, kar je trikrat več kot odrasel človek. 

Druga naša sorodnica, sladkorna bolnica, je lani rodila punčko. Zaradi visokega krvnega tlaka so zdravniki umetno pospešili porod. Punčka se je rodila v sedmem mesecu nosečnosti s carskim rezom. Nekaj časa je bila v inkubatorju. V naslednjih mesecih dojenčica kljub skrbi staršev ni pridobivala telesne teže v tolikšni meri, kot je priporočljivo. Ko je bila stara kakih 6 mesecev ji je teta priskrbela aminokisline OKA. V hrano malčice sta starša dajala vsak dan po eno v prah zdrobljeno tableto OKA. V nekaj mesecih je deklica nadoknadila razvojni zaostanek. Punčka je sedaj stara dobrih 10 mesecev in je zdrav, normalno razvit otrok. 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Julij-Avgust 2019, Dr. Iztok Ostan
Kategorije: Izkušnje in MAP Beljakovine.