virusV vsaki celici so prosti delčki kromosomov. Nekateri se obdajo s plastjo beljakovin, pri prehodu iz celice še z delčkom njene opne. To so virusi. Zunaj celice se ne morejo razmnoževati. Za to morajo prodreti v drugo celicolastnega ali tujega bitja. A tudi tam se razmnožujejo le, če je celica zakisana. V učbeniku za podiplomski študij medicine, čigar soavtor je tudi nobelovec James Watson, beremo, da se virusi razmnožijo le »pri kislem pH endosoma«. Ph zdrave celice je 7,1 – torej rahlo alkaličen, pH nižji od 7,0 pa pomeni kislost.

Celice se zakisajo, če se v telesu kopičijo presnovni odpadki. Zakisanost organizma ali toksemija je (pred)bolezensko stanje. Zmanjšamo jo s pitjem vode, telesnim gibanjem, sproščanjem in počitkom, skratka z zdravim načinom življenja. Zdravniki s pridom priporočajo, naj ob gripi povečamo uživanje sadja in zelenjave oz. sveže iztisnjenih sokov, saj s tem povečamo alkaličnost telesnih tekočin. A zakaj gripa traja vsaj osem dni ne glede na to, ali si pomagamo z njimi ali ne?

Virusi se v celicah razmnožujejo, ko je antioksidantskost v njih znižana. Sokovi iz svežega sadja in zelenjave so mnogo bolj antioksidantski kot na primer vitamin C, beta karoten ali koencim Q 10 , a očitno ne dovolj, da bi učinkovito zavrli razmnoževanje virusov v celicah. Po meritvah, ki jih redno opravlja Univerza v Ljubljani, je količina antioksidantskega vodika v kozarcu vode s kapsulo FHES enakovredna vsaj 10.000 kozarcem najboljšega svežega soka. Obenem pa uživanje FHES ustvarja rahlo alkalno okolje, kar tudi zavira razmnoževanje virusov.

FHES torej optimizira vodo v celicah tako z antioksidantskega kot z alkalično-kislega vidika, kar pa ustvari virusom neugodno okolje.

Dr. Stephanson in dr. Flanagan sta v posebni raziskavi dokazala, da v vodi, ki vsebuje FHES, celice napravijo v določenem iz glukoze času petkrat več energije (ATP). Sklepamo, da je s tem tudi imunski sistem v najkrajšem možnem času krepkejši in nas bolj učinkovito varuje pred virusi. Njegova moč pa ni odvisna le od kakovosti vode v telesu.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
APRIL2020, Dr. Iztok Ostan