Virusi napadejo celice s »pokvarjeno« vodo

virus

virusV vsaki celici so prosti delčki kromosomov. Nekateri se obdajo s plastjo beljakovin, pri prehodu iz celice še z delčkom njene opne. To so virusi. Zunaj celice se ne morejo razmnoževati. Za to morajo prodreti v drugo celicolastnega ali tujega bitja. A tudi tam se razmnožujejo le, če je celica zakisana. V učbeniku za podiplomski študij medicine, čigar soavtor je tudi nobelovec James Watson, beremo, da se virusi razmnožijo le »pri kislem pH endosoma«. Ph zdrave celice je 7,1 – torej rahlo alkaličen, pH nižji od 7,0 pa pomeni kislost.

Celice se zakisajo, če se v telesu kopičijo presnovni odpadki. Zakisanost organizma ali toksemija je (pred)bolezensko stanje. Zmanjšamo jo s pitjem vode, telesnim gibanjem, sproščanjem in počitkom, skratka z zdravim načinom življenja. Zdravniki s pridom priporočajo, naj ob gripi povečamo uživanje sadja in zelenjave oz. sveže iztisnjenih sokov, saj s tem povečamo alkaličnost telesnih tekočin. A zakaj gripa traja vsaj osem dni ne glede na to, ali si pomagamo z njimi ali ne?

Virusi se v celicah razmnožujejo, ko je antioksidantskost v njih znižana. Sokovi iz svežega sadja in zelenjave so mnogo bolj antioksidantski kot na primer vitamin C, beta karoten ali koencim Q 10 , a očitno ne dovolj, da bi učinkovito zavrli razmnoževanje virusov v celicah. Po meritvah, ki jih redno opravlja Univerza v Ljubljani, je količina antioksidantskega vodika v kozarcu vode s kapsulo FHES enakovredna vsaj 10.000 kozarcem najboljšega svežega soka. Obenem pa uživanje FHES ustvarja rahlo alkalno okolje, kar tudi zavira razmnoževanje virusov.

FHES torej optimizira vodo v celicah tako z antioksidantskega kot z alkalično-kislega vidika, kar pa ustvari virusom neugodno okolje.

Dr. Stephanson in dr. Flanagan sta v posebni raziskavi dokazala, da v vodi, ki vsebuje FHES, celice napravijo v določenem iz glukoze času petkrat več energije (ATP). Sklepamo, da je s tem tudi imunski sistem v najkrajšem možnem času krepkejši in nas bolj učinkovito varuje pred virusi. Njegova moč pa ni odvisna le od kakovosti vode v telesu.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
APRIL2020, Dr. Iztok Ostan

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.