Trebušna slinavka je pomembna žleza, ki leži pod želodcem. V kri izloča različne hormone, zlasti inzulin in glukagon, s katerima ureja raven glukoze v krvi. Proizvaja pa tudi mnogo encimov, ki omogočajo presnovo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Zlasti med prazniki je zelo obremenjena zaradi obilja sladke hrane pa tudi mastnih in beljakovinskih dobrot.

Bil sem presenečen, ko sem ugotovil, da vsa tri dopolnila/živila, ki tvorijo moj dopolnilni prehranski sistem, varujejo trebušno slinavko. Žal še ni kliničnih študij, ki bi to znanstveno potrjevale. Na spletni strani www.iztokostan.com pa je več spodbudnih izkušenj v zvezi s tem. Naj jih na kratko povzamem.

Bioresonančni izvidi dr.Iztoka Ostana

V tabeli:
a) so v stolpcu z datumom 21. 8. 2002 ošibeli organi označeni z zvezdicami.
b) v stolpcu z datumom 31. 5. 2014 ni šibkih organov (nobenih zvezdic), tudi trebušna slinavka je bila normalna.

Leta 2002 je moj bioresonančni test pri dr. Alojzu Medvedu pokazal ošibelost več organov.

V tabeli levo so v stolpcu z datumom 21. 8. 2002 ošibeli organi označeni z zvezdicami.

Najšibkejša je bila takrat trebušna slinavka (tri zvezdice). V naslednjih dveh letih sem v prehrano redno dodajal aminokisline OKA (vsaj 5 tablet dnevno). Čez dve leti sem testiranje ponovil. Vsi prej šibki organi so se okrepili. Nad pozitivnimi rezultati je bil presenečen tudi zdravnik, saj taka regeneracija pri petdesetletniku ni običajna.

V tabeli levo v stolpcu z datumom 31. 5. 2014 ni šibkih organov (nobenih zvezdic), tudi trebušna slinavka je bila normalna.

Aminokisline OKA dajejo zelo kakovostno gradivo za regeneracijo vseh organov.

Pri vnetju trebušne slinavke pa si, kot kaže, lahko pomagamo tudi s probiotiki, saj neuravnotežena črevesna biota poslabša tudi delovanje trebušne slinavke. Svetovno znana je ozdravitev živinozdravnika Vagn Baastrupa z bio probiotiki EM. Leta 1999 so ga odpustili iz bolnišnice. Zaradi kroničnega vnetja trebušne slinavke in drisk je bil skrajno izčrpan in mu niso mogli več pomagati. Pa je začel piti probiotik EM in v dveh mesecih pozdravil trebušno slinavko in druge težave.

Tudi sam sem imel pred leti težave s kroničnim vnetjem trebušne slivanke, ki so trajale kar 23 let. Zdravniki niso znali pomagati, razna naravna sredstva pa me tudi niso pozdravila.

Leta 1998 sem začel redno uživati FHES (2-4 kapsule dnevno). Rezultati testiranj so se začeli izboljševati in oktobra 2010 je bila moja trebušna slinavka spet zdrava. Če bi takrat vedel, bi užival po 6 kapsul FHES dnevno, kolikor priporoča dr. Ron Meyers pri kroničnih vnetjih, pa bi verjetno prej ozdravel.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2017, Dr. Iztok Ostan