Glivice na nogahMed prazniki se praviloma poslabša stanje glivičnih vnetij, ki se rada pojavijo med nožnimi prsti, na nohtih in sluznicah.

Dr. Ron Meyers je opisal primer pacienta, ki je užival priporočene odmerke FHES (2-3 kapsule vsake 4 ure), da bi laže prebolel gripo, ker si bolniške v novi služni ni mogel privoščiti. Gripo je res lepo prestal, iz previdnosti pa je nadaljeval z uživanjem večjih odmerkov FHES.

Po dveh tednih je izginilo tudi srbeče vnetje med nožnimi prsti, ki ga je dolgo mučilo.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2017, Dr. Iztok Ostan

Prilagamo še eno zanimivo izkušnjo, ki razkriva splošna priporočila, ki so tudi v podporo k odpravljanju tegov z glivicami in vnetji:

“Nožnična vnetja so mi grenila življenje!”

“Glivična vnetja nožnice sem imela tako pogosto, da sem zaradi njih postala nesamozavestna. Vnetje se je pojavilo prav vsak mesec, nekaj dni po koncu menstruacije, včasih pa se celo med menstruacijo ni popolnoma umirilo. Neprestano me je srbelo, ves čas sem imela sirkast izcedek, tudi moje spolno in posledično partnersko življenje je zelo trpelo. Vselej me je bilo strah, kakšen vonj je tam spodaj, kaj se je tokrat skuhalo. Mislila sem, da se te težave ne bom nikoli rešila,”

… se spominja danes 32-letna Teja iz Ljubljane, ki glivičnega vnetja nožnice ni imela že od 24-ega leta naprej. Povedala je še, da je bila v času vnetij nožnice, ki so se vlekla leta in leta, neprestano pri ginekologu, a vsakokratna zdravila so stanje še poslabšala. V istem času so jo mučile tudi številne angine. Na koncu sta jo težave odrešili dve ženski: privatna ginekologinja, ki jo je v obupu obiskala, in njena babica.

Celotno zgodbo si lahko preberete na: https://www.cosmopolitan.si/zdravje/kako-sem-se-za-vedno-resila-noznicnih-vnetij/