Hiška iz medenjakov
Že pred tridesetimi leti je bila potrošnja sladkorja nad priporočeno, od takrat pa se je vsaj potrojila. Nekoč sanjski pravljični sladki svet Janka in Metke je postal resničnost, z njim pa hitro narašča številov bolnikov s sladkorno boleznijo, raznimi oblikami demence in drugimi boleznimi.

Seveda bi bilo potrebno uživati več zelenjave in sadja ter manj sladkorja in enostavnih ogljikovih hidratov, a praznični december res ni naklonjen sklepom o zdravem prehranjevanju.

Pomagamo si lahko s povečanimi odmerki bio probiotika EM. Dobra črevesna biota namreč upočasni absorpcijo sladkorjev iz črevesja v kri. Prav preveč sladkorja v krvi je za telo huda obremenitev.

Posebno koristno je, če po sladkem obroku užijemo vsaj pol decilitra nerazredčenega bio probiotika EM. Naš znanec, ki je sladkorni bolnik, si ga privošči takoj po obroku potice. Naslednje jutro je njegov sladkor med 7 in 8, kar je sicer še vedno preveč, ne dosega pa vrednosti med 12 in 14, ki jih je imel ob takih priložnostih, ko še ni užival tega probiotika.

Tak odmerek z encimi bogatega bio probiotika EM takoj po obroku tudi zelo pomaga prebaviti težko hrano, ki je med prazniki ne manjka.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2017, Dr. Iztok Ostan