Julijski deževni dnevi so mimo. Radosti in težave toplih poletnih dni so še pred nami. Iz številnih pričevanj uporabnikov z mineralnim prahom FHES oživljene vode smo izbrali nekatera, ki nakazujejo, da si proti poletni pripeki lahko pomagamo tudi z njim. A še vedno sta pri izpostavljanju sončnim žarkom, ki so dokazano nevarni za zdravje, potrebna previdnost in zmernost.

Dvodnevno jadranje s hčerko

Jadranje ob sončnem zahoduPred poldrugim desetletjem me je prijatelj prosil, če ga lahko spremljam na njegovi jadrnici od Medulina pri Puli do Pirana in nazaj. Kupil je namreč jadrnico, ki je bila zasidrana na skrajnem jugu Istre. Zaradi obnove registracije jo je bilo potrebno pripeljati v Piran, sam pa takrat še ni imel izpita za vodnike čolnov, jaz pa sem ga imel. Tako me je čakalo dva dni plovbe.
Pa sem vzel s sabo na pot hčerko, ki je bila takrat še osnovnošolka. Bal sem se, da dva dneva sonca zanjo preveč. Že v redu, da imaš slamnik, se ogrneš s srajco, namažeš s kremo za sončenje… A v prvih dneh počitnic ni bila še porjavela, dva dni pa se na jadrnici ne moreš povsem skrivati soncu.

Pa sva vzela s sabo stekleničko kapsul FHES. V poročilih iz ZDA sem bral, da naj bi bil učinkovit tudi v premagovanju sončnih opeklin oz. v preprečevanju, da bi nastajale. In res: užila je kar “konkretno” dozo FHES. Ne spomnim se točno koliko, a vem, da sem ji vsakih nekaj ura dajal po eno kapsulo. Bilo jih je torej kakih 5-6 na dan. Tudi drugi dan je bilo tako. Užival sem jih tudi jaz.

S posledicami nisva imela nobenih težav. Noben od naju ni imel opeklin, še celo pretirano rdeče kože ne. Blaga rdečica se je že naslednje dni spremenila v porjavelost.

Potovanje v sončno Mehiko

Gospa Cirila nam je poslala naslednje pričevanje:

“Pred potovanjem v Mehiko sem imela na razpolago za pripravo na pot samo dva dni. Gospa, s katero sva šli na pot, je že čakala na letališču. Le kovček sem spakirala. Ni bilo časa za kakšna nakupovanja, tako sem s seboj vzela samo stekleničko FHES in kremo za sončenje. To so bila vsa “zdravila”.

Sončenje na plažiVsako jutro sem vzela dve kapsuli, saj sem hitro videla, da je tu drugačno podnebje, sonce pa občutno močnejše kot pri nas doma. Nekega dne sem lepo zaspala na soncu, se po dobri uri zbudila rdeča kot paradižnik in kmalu za tem se je pojavilo ogromno mehurčkov po celem telesu. Zvečer je postajal problem vse hujši, normalna hoja je bila nemogoča, ker me je stresal mraz. Gospa, s katero sva bili skupaj, je bila zaskrbljena, da bom morala v bolnišnico. Po pravici povedano, je tudi mene skrbelo, kaj bo. Takoj sem vzela 6 kapsul FHESa (drugega niti nisem imela) in šla spat, pokrita kot da bi bila na Antarktiki. Ponoči sem se zbudila. Brisača, v katero sem bila zavita, je bila mrzla in mokra. Zjutraj, ko sem se izvila iz vseh brisač, pižam, odej, sem vstala in celo sama, čeprav sem poznala delovanje FHES, presenečeno ugotovila, da je moje počutje popolnoma normalno. Brez kakršnih koli težav sem lahko uživala naprej v dobri družbi in ogledu znamenitosti. Še to dodam: Niti navadnega aspirina nisva imeli, FHES pa me je odrešil zelo hudih muk, ki bi me sicer doletele.”

Na Maldive po sončarico

S soprogo sva že pred dvema desetletjema načrtovala potovanje na Maldive. Tja pa nama je uspelo priti šele pred tremi leti. Takrat mi je bilo 59 let.

MAP in FHES uživam redno že več kot 10 let. Praktično ni dneva, da ne bi zjutraj použil 1-2 kapsuli FHES in 5-10 tablet MAP. Tako je bilo tudi tistega dne, ko sva skupaj z drugimi gosti prispela s hitrim čolnom na izbrani otok. Bilo je res rajsko.
Najprej sva se naplavala v laguni, potem se je soproga umaknila v senco, jaz pa sem začel raziskovati otok. Bilo je sredi dneva, tropsko sonce pa varljivo prijetno. Pihal je namreč vetrič in ni bilo čutiti vročine. Opeklin se nisem bal, saj sem prišel na otok že lepo zagorel. Tako sem s kavbojskim klobukom na glavi kaki dve uri pešačil po otoku v kopalkah in sandalih in s fotoaparatom v roki. Potem sem povabil še soprogo na krajši ogled najlepših kotičkov.

Rajska plaža na MaldivihČeprav zvečer nisem bil opečen, sem obležal s sončarico. Omotičnost, slabost, pomanjkanje apetita, valovi vročine in mraza. Vedel sem, da je v takem primeru zelo koristno povečati odmerek FHES. Kot priporoča dr. Ron Mayers pri akutnih vnetjih, sem zaužil po 3 kapsule FHES vsake 4 ure. Noč sem prestal razmeroma mirno, saj zdravniške pomoči, ki je pri sončarici zelo priporočljiva, nisem potreboval. Ves naslednji dan sem poležaval, pil vodo in po 3 kapsule FHES na 3-5 ur (MAP-a pa le običajno dozo zjutraj). Zvečer mi je že odleglo. Pridružil sem se soprogi na večerji in skupaj sva uživala ob pogledu na paleto rdeče-rumenih odtenkov tropskega sončnega zahoda.
Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in probiotikov EM, avgust 2014, Dr. Iztok Ostan