Punčka ob novoletni jelki»Moja hčerka je bila vse od rojstva slabokrvna; hemoglobin ni bil nikoli višji od 85. Po večmesečnem uživanju raznih železovih dodatkov se dvigne največ do 95, kar je premalo za vpis v vrtec. Ne dobimo zdravniškega potrdila. Deklica ne mara mesa oziroma ga poje premalo.
Pri starosti 16 mesecev ji začnemo dajati optimalno kombinacijo aminokislin (OKA), in sicer po eno tableto zjutraj in eno zvečer v sok ali čaj. To počnemo dva meseca. Zdaj je hčerka stara 18 mesecev in nadaljujemo z eno tableto na dan.
Hemoglobin se v dveh mesecih dvigne na 120, kar je za malčke baje več kot dovolj. Eritrociti se normalizirajo, prav tako trombociti. Punčka začne tudi dlje spati, tako podnevi kot ponoči, in se več igrati. Ima več energije in je bolj živahna«.
To ni edino pričevanje o lažjem odpravljanju slabokrvnosti ob uživanju aminokislin tipa OKA. Slabokrvnost pač ne nastane samo zaradi pomanjkanja železa, ampak tudi zaradi pomanjkanja beljakovin, saj je hemoglobin, ki »nosi« železo, beljakovina.
Študije kažejo, da se tovrstna anemija hitreje popravi z OKA kot s konvencionalno terapijo. Dr. C. Montilla je v Španiji opravila poskus na dvanajstih slabokrvnih pacientih, pri katerih so ugotovili pomanjkanje železa v krvi.

Skupina, ki se je zdravila konvencionalno (z dodajanjem železa, vitaminov in mineralov), je zaznala 46% ozdravitev, medtem ko so v skupini pacientov, ki so jim konvencionalno terapijo dopolnili z 10-gramskim dnevnim odmerkom OKA, ozdraveli prav vsi. Pri pacientih te skupine so ugotovili tudi bistveno povečanje hemoglobina in hematokrita (Montilla 1999).

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in probiotikov EM, december 2015, Dr. Iztok Ostan