Objavljamo zanimivo pri-čevanje uporabnika OKA in probiotikov EM:

Tek ob obali»Sem 62-letni navdušen rekreativni tekač; pogosto se udeležim tudi maratonov. Prehranjujem se pretežno vegetarijansko, od mesa le enkrat na teden jem belo ribo, od ostalih živalskih živil pa še jajca, jogurt in sir.

Že več let uporabljam optimalno kombinacijo aminokislin in zadnja leta tudi probiotik EM. Izkušnje imam tako s prejšnjo kot tudi s sedanjo različico probiotika. Pri obeh se je v začetku vonj blata izrazito poudaril, vendar sem že po nekaj dneh opazil blagodejni učinek. Menim, da bi moral vsakdo nekje v petih dneh jemanja opaziti razliko.

Ljudje nasploh še vedno premalo poznajo produkte kot sta OKA in probiotik EM. Tudi med tekači jih večina bolj pozna razne proteinske praške kot optimalno kombinacijo aminokislin, ki bi jim bolj koristila. Pomena črevesja pa se še sploh večina premalo zaveda. Pred kratkim sem o tem prebral izjemno dobro knjigo Čarobno črevesje, ki jo vsem toplo priporočam.

Vem, da je treba imeti tudi to svojo »klet poštimano«, probiotik EM pa je prav v funkciji reda »tam spodaj«. Med tekom je to še posebej pomembno. Dve uri poskakovanja  pospeši dinamiko v črevesju. Ko greš na tek, zato ni dovolj, da se primerno opremiš samo na zunaj (copati, obleka…), moraš se tudi znotraj!«

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2016, Dr. Iztok Ostan