vonjAli je naša črevesna biota neuravnotežena, lahko ugotovimo s pomočjo laboratorijske analize sestave mikrobov v blatu. Lahko pa to ugotovimo tudi že po njegovem vonju. Če je neprijeten, pomeni, da nekaj v črevesju gnije, tako kot je neprijeten vonj iz hladilnika znak gnitja v njem.

Uživanje učinkovitega probiotika odpravi neprijetni vonj blata in vetrov že v nekaj dneh. Če izberemo utekočinjenega in ga žvrkljamo po umivanju zob, odpravimo tudi jutranji zadah. Slednji se marsikomu zdi samoumeven, je pa znak gnitja v ustni votlini in v zgornjem delu prebavnega trakta.

Pred poldrugim stoletjem se je zdelo prizadevanje dr. Semmelweisa, da bi si ljudje temeljito umivali roke, čudaštvo. Podobno je dandanes, ko prepričujemo svoje bližnje, da je nujno potrebno odpraviti neprijetne vonje iz prebavnega trakta. Pa vendar je prepričevanje naših bližnjih o nujnosti higiene prebavnega trakta zelo pomembno poslanstvo, ki rešuje življenja v večji meri kot higiena rok.

Narava je nas in živali oblikovala tako, da sledimo prijetnemu vonju, saj nas to vodi k zdravju. Sledimo njenim vzgibom! Ob začetku novega leta vam voščimo prav to, saj je to pomembna pot do zdravja in sreče.

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JANUAR2020, Dr. Iztok Ostan