Izbrana dopolnila za več moči in manj apetita

dopolnila-za-več-močiŽal so nekatera naravna sredstva za zmanjšanje apetita za starejše težko uresničljiva. Mnogi imajo preslabe zobe, da bi užili dovolj sadja in zelenjave. Nekateri so gibalno omejeni, pa ne morejo hoditi toliko, kot bi bilo za zdravje potrebno. Veliko jih je, ki zaradi srčnih težav in zastajanja vode ne smejo piti toliko vode …

V takih primerih se je smiselno najprej okrepiti z učinkovitimi, a nezahtevnimi sredstvi. Predstavil sem že svoj trimesečni program prehranske prve pomoči.

Prvič je bil objavljen v naši knjigi Prijateljem najboljše (Institut.O, 2015). Temelji na uživanju zlasti treh vrst prehranskih dopolnil/živil: optimalne kombinacije aminokislin OKA, bio probiotikov EM in antioksidantskega mineralnega praška FHES. Na spletni strani www.iztokostan.com je predstavljeno več kot 300 izkušenj oseb, starejših od 50 let, ki so se okrepile z njimi.

Za starejše in oslabele je bolje, da se najprej okrepijo po tem programu, šele potem zmorejo več gibanja, uživanja tekočin in sploh živeti bolj zdravo.

Z izbranimi dopolnili lahko tudi zmanjšamo prevelik apetit. Če telesu primanjkuje na primer neke rudnine ali beljakovin, nam tega praviloma ne javi z željo po živilu, ki jih vsebuje, pač pa začutimo željo po povečanem vnosu kalorične hrane. Vzgib je prastarega izvora. V preteklosti, ko je bila hrana celostna, smo namreč z uživanjem energetsko bogate hrane pridobili tudi mnoga esencialna hraniva.

V današnjem svetu prečiščene, prehransko obubožane hrane, nas ta nenatančna prirojena želja žal zapelje k piškotom in drugi osiromašeni kalorični hrani. Z uživanjem izbranih kakovostnih prehranskih dopolnil pa lahko odpravimo pomanjkanje nekaterih esencialnih hranil in s tem zmanjšamo apetit po energetsko prebogati hrani.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JANUAR2021, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: FHES, MAP Beljakovine in Probiotiki.