V drugi polovici 20. stoletja je pozornost pritegnil t. im. »nordenauski fenomen«. Ko so v nemškem mestecu Nordenau začeli uporabljati vodo iz izvira v opuščenem rudniku, se je nepričakovano izboljšalo zdravstveno stanje bolnikov z boleznimi kot so diabetes, tumorji, gastritis in enteritis. Mestece je postalo svetovno znano. Zdravnik dr. George Tseng je to vodo preučil in odkril, da je bogata z molekularnim vodikom (H2).

Vodik je antioksidant, pravzaprav bistvo antioksidantov. Antioksidantske spojine kot so vitamini C, A in E, ga oddajo skupaj z elektronom, da nevtralizirajo proste radikale, zaradi katerih zbolevamo in slednjič umremo. Večino antioksidantskosti telesnih tekočin pa tvori prosti vodik. Telo ga uspeva samo ustvarjati, a s staranjem to zmore vse manj. Petdesetletnikova kri je tako stokrat manj antioksidantska kot dvajsetletnikova. Tudi zato se starejši prej utrudimo, prej okužimo …

Bralci teh novic veste, da si lahko povečamo količino antioksidantskega vodika v telesu z uživanjem FHES, ki sprošča, kot trdi proizvajalec, anionski vodik (H-). Lahko pa telo obogatimo (tudi) z molekularnim vodikom (H2), tako da popijemo kozarec vode, v kateri smo raztopili tabletko ustreznega prehranskega dopolnila. V teh novicah pojasnjujemo, v čem so posebnosti molekularnega vodika.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
DECEMBER2022, Dr. Iztok Ostan

Več informacij o Molekularnem Vodiku H na >>> https://vitabiosa.si/izdelki/vodik/