Sončnice»Spoštovani gospod Ostan,
dovolite mi, da napišem izkušnjo s FHES pri moji 80 letni mami.

Pred časom sem v reviji Jana prebrala intervju z vami o mineralnem prahu FHES, ki oživi vodo po vzoru himalajske vode Hunza, pa sem se odločila to preizkusit na svoji mami.

Ker že dolga leta boleha za astmo, bronhitisom in kronično obstruktivno pljučno boleznijo (KOPB), je bila zadnje čase skoraj vsak mesec hospitalizirana. In vse te bolezni potegnejo za sabo še druge: srčno popuščanje, otekle noge, odvečno vodo v pljučih in drugod po telesu… Inhalacije si je delala 4 krat na dan doma, kar pa seveda močno obremeni srce. Vedno, ko je zapuščala bolnico, jo je v podobnem stanju kot ob prihodu; mogoče je bilo samo malenkost bolje, saj so jo tam napojili s kisikom in medrolom, po čemer se drastično zviša krvni sladkor. Gležnje je imela otekle že več kot 20 let, vendar smo to pripisovali stari poškodbi, ker je imela zlomljena oba gležnja.

Nakar sem jaz po posvetu naročila FHES in nanj čakala nekaj dni, ker ga v Prekmurju niso imeli na zalogi. Ravno ta čas pa so mamo spet sprejeli v bolnico zaradi hudega poslabšanja in zdravnik me je poklical na posvet. Šla sem in imela ravno zapakirano škatlico FHES s sabo, ko mi je povedal, da jo zaradi srca premeščajo na intenzivno nego. Verjemite mi, da je bil to izreden šok za mene. Zbala sem se, da se mama po toliko letih težke bolezni poslavlja. Vse bi naredila zanjo, da bi ji bilo bolje, da bi ostala med nami…

Ko sva čakali na premestitev v šok sobo, sem se brez pomisleka odločila in ji iztresla kapsulo FHES v vodo. Vsak dan sem bila pri njej na obisku in vsak dan sem ji na intenzivni negi dajala ta napitek. Seveda nisem povedala zdravnikom, saj poznam njihova stališča in tudi moj prijatelj zdravnik mi je rekel, da je to brez pomena in naj tega ne delam in naj raje verjamem stroki. Stroki vsekakor še sedaj verjamem, kakor tudi verjamem v FHES in nihče me ne bo nikoli prepričal v nasprotno.

Ko je mama ležala v bolnišnici, se ji je stanje počasi, a vztrajno izboljševalo, rezultati so se kazali že v nekaj dnevih. Izločati se je začela odvečna voda in njen urin je bil skoraj zelenkaste barve. Posledično je shujšala za 6 kg (je precej velika in močna ženska).

Najbolj neverjetno pa je, da ji je izginila oteklina z gležnjev, ta oteklina, ki naj bi bila posledica poškodbe in je bila stara več kot 20 let.

Po vsem tem ji je krvni sladkor padel na 6.8 zjutraj na tešče. Kot sladkorni bolnik je na terapiji z glourenom tabletami (2 zjutraj, 1 zvečer), a je imela jutranjo raven sladkorja vedno čez 9. Prav tako se ji je visok krvni pritisk normaliziral: prej je bil vedno čez 180/90, sedaj 140/60.

Sedaj, ko jemlje FHES, ima normalen apetit, inhalacije si je v zadnjih 14 dnevih naredila samo enkrat, posledično ima več energije. Je pa res, da precej več hodi na vodo, vendar jo tudi nadomesti s pitjem.

Midve praviva napitku s FHES-om kar »čudežna voda«.

Hvala za vse, Nataša …«

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES in MAP, Junij 2014, Dr. Iztok Ostan