Na levi sliki spodaj je 28-letni Daniel Karrer leta 2011, ko je tehtal 163 kg. V 15 mesecih je na osnovi diete, ki vključuje dopolnila tipa OKA, shujšal za 75 kilogramov in dosegel normalnih 88 kilogramov. Kljub zmanjšanju telesne teže za kar 75 kg je bila koža po hujšanju elastična in brez strij.

Daniel Karrer shujšal

Daniel Karrer – 6 mesecev po končani dieti (leta 2013)

Daniel Karrer leta 2011

28-letni Daniel Karrer (leta 2011), ko je tehtal 163 kg

Na desni je njegova fotografija 6 mesecev po končani dieti (leta 2013). V tem času se ni poredil. Seveda pa je izboljšal svoj način življenja in prehrane.

Po shujševalni kuri uživa prehrano z malo sladkorjev in škrobnih živil, uživa dovolj beljakovin, redno telovadi, enkrat tedensko pa ima »OKA dan« – ves beljakovinski vnos zagotovi s tabletami OKA (Johansson, 2014:181-182).

Odličen način za ohranjanje telesne teže pa tudi za hujšanje je polnovredno kratko postenje (1-2 dneva tedensko). To temelji tudi na uživanju OKA in drugih polnovrednih živil oz. dopolnil. V knjižici Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA so opisani načini obvladovanja telesne teže z uživanjem dopolnil tega tipa.

Dopolnila tipa OKA se razlikujejo od drugih beljakovinskih živil in prehranskih dopolnil po tem, da ne sproščajo nobenih kalorij, ker ne proizvajajo odpadkov. Gre za revolucionarno odkritje, ki omogoča, da se lahko ljudje v času shujševalnih kur ali postenja z njimi popolnoma beljakovinsko prehranijo.

Raziskave, v katerih je bilo zajetih več kot 500 ljudi, so pokazale, da koža v času hujšanja ohrani ali celo poveča svojo elastičnos (ni viseče kože, ne strij). Tudi nevarnosti za ponovno naraščanje telesne teže je manj (Lucà-Moretti, 2003).

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
Junij 2016, Dr. Iztok Ostan