proti_zobnim_vnetjemUravnotežena ustna biota je antioksidantska. Neuravnoteženo spoznamo po zadahu. Kot smo že pisali stanje lahko popravimo z žvrkljanjem bio probiotika EM. Če pred spanjem na klasičen način temeljito očistimo zobe, potem pa požvrkljamo in nato pogoltnemo požirek ali dva tega nerazredčenega napitka, zjutraj ni zadaha.

Patogeni mikrobi se ne morejo razvijati v antioksidantskem okolju, ki pa mora biti mnogo bolj antioksidantsko kot so sveži zelenjavni ali sadni sokovi in običajni antioksidanti. Tako okolje zmore ustvariti antioksidantski prašek FHES. Če na namočeno zobno ščetko posipamo malo tega praška in z njim krtačimo zobe, odpravimo zobni kamen, ki je leglo patogenih bakterij in vir parodontoze. Kot smo že pisali, je zobozdravnik dr.

Leonard C. Miller s ščetkanjem zob s FHES uspel zmanjšati 4-6 mm globoke parodontozne žepke za polovico. Koristno je tudi redno pitje FHES. S tem ustvarimo antioksidantsko okolje v telesu, kar zmanjšuje možnosti okužb in kroničnih vnetij tudi v predelu zobovja.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JULIJ2021, Dr. Iztok Ostan