Na spletni strani www.iztokostan.com so predstavljene izkušnje z mojim dopolnilnim prehranskim sistemom, med njimi tudi ti dve:

Osteoporoza vpliva na kosti

Manj osteoporoze in drugih težav naše znanke

Pri svojih 68 letih se je gospa M., ki ima osteoporozo, soočala tudi z več drugimi težavami, med drugim s stalnimi bolečinami, prebavnimi motnjami, bila je razdražljiva, mučile so jo pogoste viroze in prehladi, ki jim zdravila niso bila kos. Ustna votlina je bila pogosto vneta.

Začela je uživati po 6 tablet OKA na dan. Po enem tednu je čutila več moči, minile pa so tudi kronične bolečine. Potem je začela vsak dan uživati še po 0,3 dl probiotika EM. Prebava se je kmalu izboljšala. Čez nekaj tednov je dodala še FHES (2 kapsuli na dan). Po desetih mesecih jemanja teh dopolnil so meritve pokazale izboljšanje kostne mase. V tem času ni bilo viroz ali prehladov, ne vnetij ustne votline. »Veliko bolje se počutim, manj se vznemirjam. Res neverjetno izboljšanje«, je zapisala.

Zaceljene kosti po razdiralnem raku

Gospod S. (60 let) je zbolel za rakom – diseminiranim plazmocitomom. To je posebna oblika krvnega raka (limfocitom B). Rakave celice se razsejejo po telesu – tudi v kostnem mozgu. Kosti zaradi tega propadajo. Tudi gospodu S. so. Posedla so se mu vretenca in se zlomila. Znižal se je kar za 7 cm. Ob uradni terapiji je jemal le predpisani kalcij.

Takoj po končani uradni terapiji je začel jemati po 4 tablete OKA dnevno, 2 kapsuli FHES in po pol dl bio probiotika EM. Tako je dopolnjeval prehrano 20 mesecev.

Ob zdravniškem pregledu, ki je sledil, se je izkazalo, da se je stanje izboljšalo. Kosti so se zarasle.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Maj 2018, Dr. Iztok Ostan