Rešimo življenja s higieno črevesja

crevesjeDanes vsakdo ve, da je potrebno dobro skrbeti za higieno rok. Kaj pa higiena črevesja? Površina črevesja je 150-krat večja od površine naše kože. Če tam ni higiene, je to še mnogo usodneje.

Jedro slabe črevesne higiene je neuravnotežena črevesna biota (disbioza). Prevladovanje patogenih mikrobov povzroča težave kot so zaprtje, driske, napihnjenost in bolečine v črevesju. A te težave so le vrh ledene gore posledic disbioze. Prevladovanje patogenih mikrobov v črevesju povzroča strupenost blata, ki načenja črevesno steno. Nastane prepustnost črevesja, zaradi katere vdirajo patogene klice v kri. Posledica so alergije, avtoimunske bolezni, razne kužne bolezni, pa tudi bolezni srca in ožilja, rak in demenca, ki so v razvitem svetu vzrok kar za 82 % smrti.

Črevesno higieno najučinkoviteje dosežemo, če uživamo učinkovite probiotike in s tem dodajamo v črevo manjkajoče koristne bakterije. Z umivanjem rok si običajno ne pozdravimo bolezni, z učinkovitimi probiotiki pa lahko. Na spletni strani www.iztokostan.com je predstavljenih 348 izkušenj ljudi ob uživanju bio probiotika EM; kar 339 jih poroča o izboljšanju zdravstvenih težav. O zdravilnem učinku dobrih bakterij poročajo tudi znanstveniki in zdravniki. Naj omenim le pričevanje dr. Davida Perlmutterja, ki je 12-letnemu avtističnemu Jasonu predpisal uživanje posebnega probiotika. V pičlih štirinajstih dneh so se znaki avtizma bistveno omilili, prešle pa so tudi črevesne težave (driske) in kronično vnetje ušesa.

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JANUAR2020, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: Probiotiki.