Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je nevrodegenerativna bolezen, pri kateri odmirajo zlasti živci nog in rok, pa tudi živci drugih motoričnih funkcij (požiranja, dihanja… ).

Nedavno mi je soprog gospe M. (68) poslal opis njene izkušnje. Pred dvema letoma so ji postavili diagnozo ALS. Vse se je začelo tri leta poprej, ko je občutila manjšo gibljivost desne roke. Trenutno je na invalidskem vozičku. Takole piše njen soprog:

“Z mojo pomočjo se komaj postavi na noge, ko je potrebno iti na stranišče ali pa v posteljo. Zdravniki so nam povedali, da je to neozdravljivo, pa smo iskali rešitve na vse mogoče načine. Tablete OKA nam je priporočil zdravnik, ki deluje po metodi nove medicine iz Nemčije.

Že pred jemanjem OKA tablet sva delala vaje za roke in noge. To počneva na masažni mizi. Med vajami sem opazil, da so sklepi zelo ohlapni. Posebno ramenski sklep se je kar “razstavljal”. Kmalu po začetku uživanja OKA sem opazil, da je sklep postal bolj čvrst in ne preskakuje več pri razgibavanju roke. Opažam tudi, da so noge čvrstejše.  Mišice na rokah in nogah so se “napolnile” in postajajo vse bolj aktivne. Na rokah je vidna sprememba pri vajah na masažni mizi. Ko ji dvignem podlakti pravokotno na mizo, ju sedaj lahko sama spusti, tako da se s prsti dotakne ramen. Potem pa ju sama dvigne v pokončni položaj. Res je, da gre to počasi, a gre. Pred uživanjem OKA tega ni zmogla.

Dnevno jemlje trikrat po tri tablete OKA. Po teh vajah je bolj utrujena, zato ji dajem po vajah dodatni dve tableti. Probiotik EM uživa med obroki štirikrat dnevno po 0,2 dl. FHES jemlje vsako jutro po eno kapsulo. To je na kratko naša zgodba in nam bo ljubo, če vam bo v  pomoč pri vašem plemenitem delu.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Maj 2018, Dr. Iztok Ostan