Mnogo Alzheimerjevih bolnikov je tako oslabelih, da ne morejo slediti zahtevnemu programu ozdravitve ReCODE ali se morda napotiti po strokovno pomoč v tujino. Zato sem oblikoval uvodni krepilni program enostavne samopomoči: V roku od 1 do 3 mesecev postopoma odajamo v običajno prehrano MCT olje (obstaja tudi v prahu), aminokisline OKA, bio probiotik EM, antioksidant FHES (samostojno ali v kombinaciji z molekularnim vodikom) in alge klorela ali spirulina.

Naj povzamem izkušnjo 85-letne gospe s Primorske, ki smo jo v daljši obliki objavili že leta 2020.

Gospa je postala zelo depresivna in tako dementna, da je hotela opraviti potrebo kar v predal ali na kavč. Začeli so ji dajati MCT olje (postopoma so povečevali odmerek do 3 žlic na dan) in po 5 tablet OKA dnevno. »Rezultat je bil neverjeten«, nam ne napisala hčerka, »že po dveh ali treh dneh uživanja olja in OKA je mama prišla iz najhujše depresije«.

Po dveh tednih so ji začeli dajati tudi FHES (postopno povečevali do 2 kapsul na dan) potem tudi bio probiotik EM (do 0,6 dl na dan).

Takole je hči opisala izkušnjo: »Približno en mesec po začetku jemanja se je stanje vidno izboljšalo. Mama je spet postala prisebna in se je tudi telesno toliko okrepila, da je lahko začela skrbeti zase, jé samostojno, tudi na stranišče je začela hoditi samostojno. Zaveda se, kaj je počela v času krize. Zdaj je sicer drugačna kot je bila pred nastopom težav (ne kuha), ampak napredek od tistega stanja, ki je bilo res grozno, je bil hiter in kar neverjeten. Lahko rečem, da ji je ‘terapija’ s prehranskimi dodatki najbrž rešila življenje.«

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
APRIL2023, Dr. Iztok Ostan