Letos poleti me je po telefonu poklical prijatelj S. (48) in dejal:

“Iztok, ne me kregat.V štirinajstih dnevih moram shujšati za 5 kg in pridobiti kondicijo. Prinesi mi, prosim, potrebne prehranske dodatke in povej, kaj naj storim”.

Mont Blanc

Z Mont Blanc-a na maraton

Nečaka, izvežbana športnika, sta ga namreč prosila, da ju kot nekdanji alpinist vodi na Mont Blanc (4810 m). Teden dni je že tekal, pa so ga, kot običajno pri teku, boleli sklepi in hrbtenica. Želel je shujšati, da bi manj obremenjaval sklepe, s prehranskimi dodatki pa je pričakoval hitrejšo regeneracijo.

Nesel sem mu MAP, FHES in NTC produkte (Basik, Oksi, Restore, Q10 in Omega 3). Omejil je količino hrane in še naprej vsakodnevno treniral. Nekoliko je shujšal, a je po nekaj dneh ugotovil, da nadaljnje hujšanje ni potrebno, saj so ga sklepi nehali boleti. Iz dneva v dan je lahko pridno pridobival kondicijo, saj ni bil pretirano utrujen. Vzpon na Mont Blanc je dobro prenesel in celo bivakirali so pri -21º C.

Pa ga je navdušenje potegnilo, da se je odločil prvič sodelovati na oktobrskem ljubljanskem maratonu. Nadaljeval je s pripravljalnim tekom brez prehranskih dodatkov. Tako je vzdržal le en teden. Preutrujen in z bolečimi sklepi me je spet poklical in poprosil za obnovo zalog prehranskih dodatkov. Z njihovo pomočjo se je uspešno pripravil in pretekel 42 km brez težav.

Najbolj je bil vesel, da mu ves ta napor ni vzel volje do teka. Pred leti se je namreč pridno pripravljal na maraton Franja, ga uspešno prevozil, a se mu je bicikel “uprl” in se ga ni dotaknil več kot leto dni.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in NTC prehranskih dodatkov (oktober-november 2011)