pes

Gospa N. nam je posredovala naslednjo izkušnjo: “Naš kuža Medo je star 14 let. Maja letos (2019) mu je bila diagnosticirana nevropatija oz. degenerativno propadanje živčevja zaradi starosti.

Veterinar mu je predpisal  kortikosteroide, po katerih je bil apatičen, zelo zaspan in je veliko uriniral, zato se z uživanjem tovrstnih tablet nisem strinjala. Veterinar je tudi ocenil, da mu upada mišična masa, zato težje hodi in ima slabšo stabilnost predvsem na mestu, če stoji ali sedi.

Po enem mesecu jemanja OKA (po 2 kapsuli na dan) je pridobil nazaj mišično maso. Tudi sicer si je vidno opomogel (pač glede na njegovo starost), izboljšala se je stabilnost in ima tudi manj težav pri hoji.

Sedaj mu dajem dnevno po eno kapsulo OKA kot podporo ob akupunkturi in magnetni terapiji za obnovo tkiv, poleg pa uživa tudi manjše odmerke konoplje. Glede na druge kužke in njegovo starost je njegovo zdravstveno stanje zelo zadovoljivo.”

Komentar dr. Iztoka Ostana: Vsaka vrsta vretenčarjev ima specifično optimalno kombinacijo esencialnih aminokislin. Zato tablete OKA, ki so pripravljene za ljudi, niso optimalne za druge sesalce. Prof. dr. Lucà- Moretti mi je povedal, da so v njihovem institutu INRC razvili tablete OKA za konje. Rezultatov njihove uporabe ne poznam. Izkušnja s psom Medom, ki jo je opisala gospa N., je zame prvo pričevanje o učinkih uživanja optimalne kombinacije esencialnih aminokislin OKA (namenjenih ljudem) pri psih. Zdi se, da jim lahko koristi, čeprav, kot rečeno, zanje niso tako optimalne kot so za ljudi.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
FEBRUAR2020, Dr. Iztok Ostan