Rana na želodcu in druge prebavne težave

prebavne_tezave

prebavne_tezaveBakterijske infekcije želodca so zelo razširjene. Ocenjujejo, da je z bakterijo Helicobacter pylori okuženih kar 50 % do 67 % prebivalcev sveta. Večina ne čuti nobenih težav. Strupi, ki jih helikobakter ustvarja, poškodujejo črevesno sluznico, čemur sledi vnetje – gastritis, ki se lahko razvije v rano na želodcu. Akutni gastritis muči 0,8 % ljudi. Spremljajo ga bolečine v trebuhu, prebavne motnje, napihnjenost in slabost. Helikobakter je najpogostejši vzrok ran na želodcu. Preizkusi na živalih in klinične študije (7 od 9 opravljenih preizkusov na ljudeh) so pokazali, da uživanje probiotikov zmanjšuje možnost želodčne infekcije s helikobakterjem in vnetja v želodčni sluznici. Izkazalo se je tudi, da uživanje probiotikov v času antibiotične terapije učinkoviteje odpravlja to bakterijo kot sama antiobiotična terapija (Lesbros-Pantflickova et al., 2007).

Pri kompleksnih težavah prebavnega trakta lahko pomaga uživanje kombinacije aminokislin OKA, bio probiotika EM in antioksidanta FHES (tega ne jemljemo skupaj z antibiotiki). Poglejmo si eno od pričevanj, ki so zbrana na spletni strani www.iztokostan.com:

»Stara sem 41 let. Kombinacijo aminokislin OKA, probiotika EM in antioksidanta FHES uživam šest mesecev.

Pred tem sem bila beljakovinsko podhranjena, brez moči in energije, z bolečinami v želodcu in težavami pri odvajanju – enkrat je bilo blato mehko, drugič sem bila zaprta tudi do pet dni. Gastroskopija je pokazala rano na želodcu, kronično vnetje dvanajstnika in refluks.

Probiotik jemljem zjutraj na tešče. Odvisno od prebave ga spijem od 0,3 dcl do 0,5 dcl. Tudi tablete OKA redno vzamem vsako jutro (po 3), kadar čez dan pojem manj beljakovin, pa tudi zvečer (še 3). FHES vzamem zjutraj in zvečer, vsakič po 1 kapsulo.

Moja prebava se je že v dveh tednih izboljšala, tako da je postala redna in blato ne smrdi več. Počutim se veliko bolje, imam več energije in v vsem tem času nisem zbolela, kljub temu da so razsajale viroze«.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
NOVEMBER2021, Dr. Iztok Ostan

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.