To pričevanje nam je posredovala naša znanka:

»Znanec ima nekajkrat letno driske, za katere meni, da mu jih povzroča prehrana: zelenjava, predvsem temna, in meso. Za takrat pravi, da odvaja “kot vidra”. Ob taki prehrani ima redkejše blato oziroma se pojavi driska. Če uživa ogljikove hidrate, nima težav s prebavo in če poje kos belega kruha, se stanje izboljša – blato ni več redko. Vendar pa belega kruha ne je rad.

Bil je že na vseh mogočih preiskavah in niso ničesar našli, niti bakterije v želodcu ne. Rekli so mu, da pač tako presnavlja, vendar se mu to ne zdi normalno. Prav tako nima glivičnih obolenj ali aft v ustih; le herpes na ustnici se pojavi približno osemkrat na leto. Razen problematične prebave, ki ga muči že vrsto let, nima drugih zdravstvenih težav. Je suhljat in star 40 let. Poskusil je že vsaj deset vrst probiotikov, ki so bili neučinkoviti, pa sem mu priporočila bio probiotik EM.

Prenesla sem mu informacije, ki mi jih je posredoval dr. Ostan in mu dala dva njegova članka. Povedal je, da so mu te informacije pomagale razjasniti njegovo stanje, počutje ter odziv telesa na določena živila. Naenkrat mu je postalo vse logično, pravi. Stanje prebave, pa tudi splošno počutje, sta se mu po 10-dnevnem uživanju bio probiotika EM zelo izboljšala. Pravi, da se v zadnjih šestih letih, odkar so se začele težave, nikoli ni počutil tako dobro kot zdaj. Probiotik EM bo užival še naprej. Če se mu bo zdelo potrebno, bo v jeseni kot dodatno podporo začel jemati še aminokisline OKA in FHES.

Občutek oljašanja je kot vzlet metulja

Izredno je hvaležen dr. Ostanu za njegov trud, nasvete in informacije. Končno je našel probiotik, ki je učinkovit. Kot rečeno, je bil baje enajsti zapovrstjo«.

Erik Nielsen

Erika Nielsen, danski ustvarjalec bio probiotikov EM.

 

Na svojem popotovanju po severnih deželah sva s soprogo avgusta letos obiskala tudi Erika Nielsena (na sliki), danskega ustvarjalca bio probiotikov EM.

Povedala sva mu tudi izkušnjo Slovenca, ki mu je po neuspešnem preizkušanju desetih probiotikov različnih vrst šele bio probiotik EM pomagal do zdravja.

Erik Nielsen meni, da k učinkovitosti njegovih probiotikov prispeva, poleg posebne kombinacije sevov, tudi uporaba 19 vrst biološko pridelanih zelišč. Z njimi in z biološko pridelano melaso hranijo dobre bakterije v času priprave posameznega probiotika. Ta več tednov zori v 8000-litrskih sodih (eden je na sliki). Pomembna je tudi kakovost vode, uporabljene v tem postopku.

Proizvodnjo so locirali v Fredrikswærku, kraju na severu danskega otoka Zeeland, kjer so obsežna področja rezervirana za biološko pridelavo hrane in tudi za biološko gradnjo hiš.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
November 2018, Dr. Iztok Ostan