Vesela otrokaS hladnimi pozno-jesenskimi dnevi se poveča število grip in prehladov. Še najhitreje se jih nalezejo otroci v šoli ali vrtcu. Od njih se pogosto naleze tudi kateri od staršev. Kako si pomagamo, da v takih primerih ne obležimo?

Dr. Ron Meyers priporoča, naj ob začetku prehlada odrasla oseba začne jemati po 2 do 3 kapsule na vsake 4 ure. Tudi sami smo ugotovili, da se ob takem režimu bolezen praviloma ne razvije in močno ublažene težave izzvenijo v dveh, treh dneh.

Na spletni strani www.iztokostan.com je predstavljenih več sto izkušenj uživalcev FHES, med njimi je največ tistih, ki so si z njim pomagali do manj grip in prehladov. Predstavljenih je tudi več deset primerov otrok in mladostnikov.

Ko se pri otroku pojavijo prvi znaki gripe ali prehlada, postopamo podobno kot pri odraslih, le odmerek je manjši:

  • 1-2 kapsuli FHES vsake 4 ure. (Ne jemljemo jih skupaj z antiobiotiki.)

Antioksidant FHES je koristno uživati tudi preventivno. Če se gibamo v okolju, v katerem razsajata gripa ali prehlad, je po priporočilih dr. Meyersa koristno, da odrasli uživa po 2 kapsuli trikrat na dan. Po naših izkušnjah je za otroke v takem okolju učinkovit pol manjši odmerek.

FHES je brez negativnih stranskih učinkov. Uživajo ga celo dojenčki. Starša 11-mesečne deklice sta se po antibiotični terapiji, ki je punčko precej zdelala, odločila, da otroka obvarujeta pred nadaljnjimi obolenji s po eno kapsulo FHES na dan. V letu, ki je sledilo, deklica ni zbolela.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
November 2018, Dr. Iztok Ostan