Pred štirimi meseci mi je pisal gospod L.:

Starejši gospod

Slika je simbolična

“Pred desetimi leti sem prebolel raka v grlu. Sedaj pa mi je začela propadati spodnja čeljust zaradi obilnega obsevanja v času zdravljenja. Diagnoza je “osteoradionekroza” spodnje čeljusti. Onkologinja je rekla, da je neozdravljivo. Predvideni sta hiperbarična terapija in kirurška odstranitev dela čeljusti.

Zdravljenje sem preložil za mesec dni, ker poskušam glino mešati z raznimi zelišči in polagam na čeljust. Nekje sem prebral, da so Japonci pri nesreči v jedrski elektrarni, radioaktivnost zelo dobro zdravili z lovorjem!?

Pri 88-ih sem odličnega zdravja, če pozabim na to težavo. Rad bi v prehrano vključil tudi antioksidant FHES”.

Z gospodom sva se srečala. Seveda mu uživanja FHES v terapevtske namene nisem mogel priporočiti, saj za to nisem pristojen, a se je sam za to odločil. Takrat je nehal jemati glino.

Ob kontroli čez dober mesec mu je zdravnik dejal: “Zgleda, da se je ta reč ustavila”. Poleg tega se mu je izboljšalo stanje kože. Takole mi je sporočil: “Že vsa ta leta me spremljajo kožni ekcemi po telesu, enkrat več, drugič manj, ali pa za kratek čas izginejo, vendar ne več kot za teden dni. Sedaj pa so skoraj izginili in to popolnoma drugače, vidno bolje kot prej”.

Tako je nadaljeval z zeliščnimi obkladki in uživanjem FHES. Pred dnevi mi je zadovoljno sporočil:

” ‘Neozdravljiva osteoradionekroza’ se oddaljuje. Čeljust se lepo celi. Kaj je vzrok temu, ne vem natančno, ker sem užival čaj lovorja, timijana, rmana in podobno ter dva meseca po 5-6 kapsul FHES (4 poravnane merilne žličke FHES v prahu). Kar je zelo pomembno, pil sem tudi jod – Lugolovo raztopino 30 ml štirikrat dnevno, dokler je nisem porabil in nadaljeval z zadrževanjem joda v ustni votlini, dokler ni bila slina prozorna cca 30 min. 4 × dnevno z navadnim jodom 10%. In nenazadnje sem rano med počitkom od FHES mazal s šentjanževim in tudi rmanovim oljem.

V šali mi je zdravnik dejal, da bi moral pri naslednji kontroli povedati recept. Tudi izpuščaji so izginili”.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2018, Dr. Iztok Ostan