Prednovoletni čas je zlasti za otroke kot pravljična dežela Janka in Metke, v kateri so piškoti, čokolada in bonboni še bolj na dosegu roke kot sicer. To močno načne ravnotežje v črevesju.

Poglejmo izkušnjo uporabnice probiotika EM s svojima hčerama:

Deklica z vročim kakavom
Otrokom velikokrat okus Vita Biose ni všeč, saj je npr. vroč kakav po okusu neprimerno boljši (Slika je simbolična)


»Probiotik EM je preizkusila tudi moja 6-letna hčerka. V 20 dneh je spila vsega skupaj 2 dl probiotika, torej po 10 ml na dan. Večje doze nikakor ni hotela spiti, za 10 ml na dan pa sem jo nekako le uspela prepričati :)). Pri njej sem opazila veliko večje izboljšanje prebave kot pri sebi. Če je prej kdaj imela preveč mehko blato, je to sedaj popolnoma izginilo, tudi vonj je bil manj smrdeč. Prej ji je bilo po kakšni hrani slabo, s probiotikom so skorajda popolnoma izginile tudi slabosti. Dobila sem občutek, da je ob jemanju probiotika postala tudi bolj umirjena oziroma manj nemirna. Edina slabost je njegov zelo neprijeten okus, zato je nikakor nisem mogla prepričati, da bi popila večje odmerke.

Mlajša, 2-letna hčerka, pa se je pustila “naplahtati” le enkrat in nikoli več :).
Za otroke bi bilo idealno, če bi proizvajalec izdelal kakšen sadni napitek ali morda žvečljive tablete s probiotikom«.

Žal proizvajalec probiotika EM ne ponuja probiotičnega napitka, ki bi bil za otroke prijetnega okusa. Da otrok to lažje spije, si lahko pomagamo z mešanjem probiotika s sadnim sokom. Če zmešamo eno žlico probiotika EM s sokom, iztisnjenim iz ene pomaranče, povsem izgubi neprijetni okus.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2018, Dr. Iztok Ostan