Zadovoljna otroka na zipline-u

Slika je simbolična

Ledvice in druga izločala pri otrocih še niso povsem razviti. Zlasti otroci, ki niso dovolj čili, težko presnavljajo beljakovine, ki pa jih v obdobju rasti še kako potrebujejo.

Žal dandanes večina otrok ni dovolj krepkih; leta 1954 je bilo v ZDA 58,6% mladine, ki pri preskusu fizičnih sposobnosti ni dosegla minimalnih standardov, leta 1995 pa je bilo takih celo 92% (Fry 1995:3). Podobna gibanja kažejo tudi testi, opravljeni v Sloveniji.

Dr. Lucà-Moretti otrokom zelo priporoča OKA. Posebnih študij uporabe OKA pri otrocih za sedaj nismo zasledili, opazovanja učinkov OKA pri doječih materah in otrocih pa so vzpodbudna.

Opisali smo že primer dojenčice, ki je zaostajala v razvoju gibalnih sposobnosti, nakar je z dodatkom 1 tablete OKA na dan v stekleničko v 2 mesecih dohitela sovrstnike. Pri otrocih do 10 let običajno že odmerki od 1-3 tablet OKA na dan pomagajo pri razvoju.

Težava utegne biti slab okus zdrobljenih tablet (ker so velike, otroci celo tableto težko pogoltnejo). Če zmešamo prah ene tablete z žličko kokosovega masla in žličko medu, postane okus povsem sprejemljiv za otroke (recept gospoda Borisa Rusjana).

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
December 2018, Dr. Iztok Ostan