Ker je to zelo občutljiva tema, ki zanima precej ljudi, objavljam prispevek dr.Iztoka Ostana, ki je bil objavljen v Septemberskih novicah.

Več uporabnikov sprašuje, kako je z uživanjem MAP in MegaHydrate v času kemoterapije. Le zdravniki so pristojni svetovati o uživanju prehranskih dodatkov pri bolnikih, saj se učinki zdravil zaradi njih lahko spremenijo. Zgolj v izobraževalne namene pa podajam naslednjo informacijo.

Dr. Ron Meyers (2005) odsvetuje uporabo silicijevega hidrida (učinkovine v MegaHydratu) v času kemoterapije, ker je močan antioksidant in bi utegnil zmanjšati učinek močnih oksidantov, ki jih dobiva pacient v času kemoterapije.

Dr. Lucà Moretti (1998) v svoji temeljni študiji o odkritju MAP navaja, da je ta priporočljiv v času kemoterapije. Raziskave kažejo, da je do 80 % rakavih bolnikov beljakovinsko podhranjenih. MAP ne vsebuje presežka metionina, ki spodbuja degenerativne procese, zato utegnemo z njim varno izboljšati prehranjenost rakavega bolnika.

Oba prehranska dodatka sta načeloma zelo primerno prehransko krepčilo pred kemoterapijo in po njej.

(Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES in MAP,
September 2012, dr. Iztok Ostan, Institut.O)

Upam, da vam je zgornji prispevek v pomoč. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja glede uporabe MAP in Megahydrate, pa nas lahko kontaktirate tukaj.