JET LAGNa potovanjih je imunski sistem na preizkusu. Spremenjeno okolje, drugačna hrana in klima, povečan napor načenjajo naše obrambne moči. Poveča se nevarnost za virusne in bakterijske okužbe. S soprogo dobro premagujeva vse te nevarnosti potovanj z mineralnim praškom FHES, ki oživi vodo po vzoru Hunza vode. Tako kot doma, tudi na potovanjih ob prvem ščipanju v grlu povečava odmerek FHES na 2-3 kapsule vsake štiri ure in obolenje se ne razvije.

Letošnjega potovanja pa se je soproga kar bala. Let čez Atlantik naj bi trajal dolgih 15 ur. Noge takrat lahko močno zatečejo, posebne elastične nogavice pa lahko pomagajo le do neke mere. S soprogo nisva več mlada…

Znanka z Gorenjske, ki že dolgo uporablja FHES in veliko potuje, nama je povedala, da med dolgimi poleti uživa po dve kapsuli FHES vsaki dve uri, pa ni zastajanja vode niti zatekanja nog, poleg tega pa tudi ni težav z »jet-lagom«. Pri čezatlantskih poletih tako ravnajo tudi njeni prijatelji in tudi oni nimajo običajnih težav.

Pri letošnjem potovanju sva s soprogo preizkusila znankin »recept«. Težav z zatekanjem nog res ni bilo. Soproga je sicer med poletom nosila elastične nogavice, a noge niso zatekale niti meni, čeprav posebnih nogavic nisem imel. Od doma do cilja »čez lužo« sva potovala kar 24 ur. Na koncu sva bila sicer utrujena, vendar težav z jet-lagom ni bilo. Podobno je bilo tudi na povratku.

Vsa navdušena sva tudi v času tritedenskega potovanja po drugem kontinentu uživala povečan odmerek FHES (6 na dan). Bili smo v krajih, kjer je bilo več kot 30° C, obiskali pa smo tudi kraje kjer je bila temperatura le malo nad lediščem. Verjetnost, da bi naju načel prehlad ali kaka druga infekcija je bila velika. Pa nisva doživela niti ščipanja v grlu.

Poletni čas potovanj je še daleč, modro pa je, da se že prej pripravimo na napore. S soprogo sva že mesec dni pred potovanjem, ko je v Sloveniji močno razsajala gripa, povečala odmerke FHES. Tako sva se izognila obolenju, ki bi nama lahko prekrižalo potovalne načrte in odšla na pot krepkejša.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Marec 2017, Dr. Iztok Ostan