Ko klije novo življenje

Na spletni strani www.iztokostan.com je zbranih več izkušenj nosečnic in doječih mater z OKA, FHES ali bio probiotikom EM. Navajamo nekatere:

OKA v času nosečnosti in dojenja:

Zdravniki priporočajo nosečnicam, naj uživajo dodatnih 10 g bruto beljakovin na dan, kar je enakovredno 4 tabletam aminokislin OKA. Tu je izkušnja iz Slovenije:

Nosečnica v sedeči pozi na travnatem polju

»Med nosečnostjo in še nekaj mesecev po porodu sem redno uživala optimalno kombinacijo aminokislin OKA, saj sem se zavedala, da moram biti dobro beljakovinsko prehranjena zase in za otroka. Jemala sem sicer le po 2 do 3 tablete na dan, a je že to zadostovalo, da sem se počutila dobro in imela veliko energije. Stara sem 33 let«.

Uživanje FHES v času nosečnosti in dojenja:

Gospa s Primorske je prvič rodila pri štiridesetih. Med nosečnostjo je začela uporabljati FHES in sedaj ga redno jemlje že kakih 14 let. Nosečnost je prenašala brez težav in rodila je zdravo, vitalno hčerko. Kot zaprisežena zagovornica dojenja jo je dojila intenzivno in razmeroma dolgo. Čeprav je redno dojila tudi ponoči, ni bila videti nič utrujena. Šele ko je za nekaj dni ostala brez zaloge FHES, se je pri njej pojavila »normalna« utrujenost neprespane mamice. Takoj ko je začela spet uživati FHES, je utrujenost izginila.

Bio probiotik EM za manj zaprtja dojenčka in mamice

Trimesečni C. ni bil nič radoživ. Mučilo ga je akutno zaprtje, saj je odvajal zgolj vsakih 7 do 10 dni. Podobne prebavne težave je imela tudi njegova mama, gospa L.B. Počutila se je zelo slabo in celo izgubljala lase. Patronažna sestra ji je priporočila uživanje bio probiotika EM. Po tednu dni uživanja tega napitka sta začela mati in dojenček redno odvajati blato, počutje obeh pa se je vidno izboljšalo

Kategorije: FHES, Izkušnje, MAP Beljakovine in Probiotiki.