Telesne tekočine morajo biti antioksidantske – voda, ki jo pijemo, celo najboljša izvirska pitna voda, pa je po naravi oksidirana. Telo mora torej popito vodo še pretvoriti v antioksidantsko, kar pa zahteva energijo, ki je mnogim nosečnicam primanjkuje. Zato je po naših izkušnjah koristno uživati v času nosečnosti antioksidantski prašek FHES. Raziskava dr. Stephansona in dr. Flanagana je pokazala, da celice v vodi, napojeni s FHES, ustvarijo v določenem obdobju iz glukoze kar do petkrat več energije kot sicer. FHES je zelo močan antioksidant. Po meritvah Univerze v Ljubljani je v kozarcu vode s kapsulo praška FHES toliko antioksidantskega vodika kot v vsaj 10.000 kozarcih svežega soka. Tako biološko okolje varuje pred okužbami. Vse to je pomembno tudi v nosečnosti.

Znanka nam je posredovala izkušnjo svoje sestre: Pri štiridesetih je rodila svojo edinko. Med nosečnostjo je začela uživati po 2 kapsuli FHES na dan. Nosečnost je prenašala brez težav in rodila je zdravo, vitalno hčerko. Kot zaprisežena zagovornica dojenja je dojila intenzivno in razmeroma dolgo. Zanimivo je bilo, da ni bila videti nič utrujena, čeprav je redno dojila tudi ponoči. Šele ko je za nekaj dni ostala brez zaloge FHES, se je pri njej pojavila »normalna« utrujenost neprespane mamice. Takoj, ko je začela spet uživati FHES, je utrujenost izginila.

Omenjena dopolnila lahko tudi nosečnice uživajo sočasno. Naj povzamemo izkušnjo gospe s Primorske, 27-letne mamice treh sinov. Med zadnjo nosečnostjo je začela uživati FHES (2 kapsuli na dan), obenem pa tudi aminokisline OKA (najprej po dve tableti na dan, potem po eno). Takrat je nosila enojajčna dvojčka, pa je morala dobro poskrbeti za boljšo prehranjenost. Ob jemanju teh dopolnil je občutila več energije, obenem se je zmanjšala njena nagnjenost k infekcijam in alergijam, bolje je tudi spala. Ko nam je posredovala svojo izkušnjo, je ta dopolnila jemala že štiri leta. Kot je zapisala, ji to pomaga, da laže opravlja naloge mamice.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
FEBRUAR2024, Dr. Iztok Ostan