Izkušnje dolgoletne vegetarijanke

Kolesarka ob kolesuTo izkušnjo nam je leta 2016 poslala 73-letna gospa: »Že 26 let sem vegetarijanka. Jem veliko zelenjave in sadja (seveda ekološko pridelano), žitarice, kaše, sokove, mleto laneno seme (4 žlice dnevno), oreščke, se veliko gibljem. Res, z zdravjem nisem imela težav in tudi sedaj jih nimam. Vendar sem pred dobrim desetletjem opazila, da mi nekaj manjka, a nisem vedela kaj.

Leta 2004 sem iz revije Aura prek člankov dr. Ostana izvedela za OKA in FHES in se udeležila njegovega predavanja v Ljubljani. Prišla sem tudi v stik z gospo Boženo Ambrozius, ki je bila tudi dolgoletna vegetarijanka (sedaj je veganka), in se pogovorila z njo o uživanju OKA in FHES. Takoj sem začela uživati po 5 tablet OKA in 1-2 kapsuli FHES dnevno. Takoj sem opazila spremembo. Občutila sem več energije in tudi mišice so postale čvrstejše, videz je bil boljši.

Leta 2008, takrat stara 65 let, sem padla s kolesom in si zlomila stegnenico. Takrat sem povečala dnevni odmerek OKA s 5 na 10 tablet, pa tudi odmerek FHES. Dva meseca po operaciji sem jemala po 10 tablet dnevno, potem pa še dva meseca po 8 na dan. Tretji dan po operaciji sem že lepo hodila z opornicami po hodniku bolnice. Ko me je zdravnik videl, ni mogel verjeti in se je zares čudil. Po dveh mesecih se je kost tako lepo zarasla, da sem hodila že brez opornic.

Ker sem v času padca in operacije izgubila precej krvi, je bil takoj po operaciji hemoglobin precej nizek (80). Čez 14 dni se je vrednost dvignila že na 120 (tablet, ki sem jih dobila za kri, nisem jemala). Mimogrede, kirurg mi je povedal, da imam dobre mišice. Ah, seveda, vsa zahvala pa gre optimalni kombinaciji aminokislin OKA. Vse je potekalo tako lahkotno in počutila sem se res odlično.

Sedaj nadaljujem z uživanjem 4-5 tablet OKA na dan, občasno pijem tudi probiotik EM.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Marec 2019, Dr. Iztok Ostan
Kategorije: FHES, Izkušnje, MAP Beljakovine in Probiotiki.