Poletni oddihPoletje je čas dopustov, ko si oddahnemo od celoletnega dela. A za ponoven dvig življenjske energije včasih ne zadoščajo le počitek, rekreacija in običajna hrana. Organizmu lahko primanjkuje nekaterih esencialnih strukturnih hranil, ne kalorij. Mnogi občutijo več energije ob uživanju MAP, FHES ali probiotikov EM, čeprav z njimi ne vnašamo v telo skoraj nič kalorij. Poglejmo zakaj.

Eden od vzrokov za kronično utrujenost je lahko pomanjkanje beljakovin V celici proizvajajo energijo (ATP) mitohondriji, ki so po svoji strukturi beljakovinsko zelo zahtevni. V običajnih opnah celic je približno 50% beljakovin, v notranji opni mitohondrija pa kar 80%. Za namnožitev mitohondrijev potrebujemo torej dovolj beljakovin. Če jih použijemo z beljakovinami MAP, ne vnesemo v organizem dodatnih kalorij, a celice lahko proizvedejo dodatne mitohondrije – dodatne celične »peči«.

Tudi mineralni prah FHES ne vnaša v telo dodatnih kalorij, pa vendar mnogi občutijo povečanje energije. Dokazano je, da se z uživanjem FHES poveča učinkovitost njene proizvodnje. Celice proizvedejo ob enaki količini glukoze (»drv«) do petkrat več energije – molekul ATP (adenozin trifosfata), ki jih uporabljajo pri poganjanju sleherne svoje aktivnosti. Koencim NADH, ki ima pomembno vlogo na začetku procesa proizvodnje ATP v mitohondrijih, je namreč antioksidantsko zelo zahteven (rH 11,7). Če uživamo s FHES oživljeno vodo, nastane v celici zelo antikosidantsko okolje in tako olajšamo delo »kurjaču« – koencimu NADH in celotnemu mitohondrijskemu procesu.Smrdljivo blato

Tretji pomemben vir utrujenosti je lahko neuravnotežena črevesna flora, ki jo prepoznamo po smrdečem blatu. Iz zanemarjenega črevesja vdirajo v organizem strupi, ki jih proizvaja slaba črevesna flora. Ta zmanjšuje antioksidantskost v celicah in s tem upočasni proizvodnjo energije. Dokazano je, da je kronična utrujenost pogosto povezana z delovanjem škodljivih črevesnih bakterij (Galland, 2011).

Več energije pri starejših

Več energije pri starejših

Z živili MAP, FHES in probiotiki EM si lahko pomagamo k več energije v starosti ali po prestanih težkih boleznih, ko je utrujenost najpogostejša. Z njimi pa se lahko hitreje regenerirajo tudi športniki pri premagovanju hudih telesnih naporov.

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES, MAP in probiotikov EM, Julij  2014, Dr. Iztok Ostan