»FHES sem začela uživati pred mnogimi leti«, nam je pisala naša znanka; »njegov vpliv na moje počutje je bil opazen. Rada bi pa povedala, da ta proizvod ni dober samo za ljudi, temveč tudi za živali. Imeli smo rottweilerja, ki je zbolel. Ugotovili so, da ima kostni sarkom. Vsak dan sem mu pričela dajati po dve kapsuli FHES v grlo. Učinek je bil viden že kmalu po zaužitju. Pri hoji se ni več spotikal in ni več klecal. Njegovo počutje se je vidno izboljšalo. Veterinar mu je ob pojavu bolezni napovedal le še slab mesec življenja, s FHES pa smo mu kvalitetno podaljšali življenje skoraj za eno leto. Tako je ob vsej pozornosti in ljubezni domačih in prijateljev dočakal enajst let.«

macka

FHES je ustvaril decembra lani preminuli ameriški znanstvenik dr. Patrick Gillis Flanagan. Gre za koloidne mineralčke silicijevega oksida, obogatene z antioksidantskim vodikom. Take vrste mineralov vsebuje voda v himalajski dolini Hunza, znani po številnih stoletnikih.

Tamkajšnji prebivalci vodo pijejo, z njo napajajo živino in namakajo polje. Blagodejni učinek ima predvsem antioksidantski vodik v FHES, a tudi silicijevi koloidi, ki ga nosijo, so pomembni. Koloidi pripomorejo k razlepljanju krvničk. Te so zato sposobne prenesti po krvi več kisika, ki je ključnega pomena za proizvodnjo energije (ATP) v celicah. Posledica je lahko občutenje večje vitalnosti.

Še preden je bil ustvarjen FHES in so bili na voljo le prvotni Flanaganovi koloidi (Crystal energy), sta dr. Flanagan in njegova takratna soproga Gael Cristall ponudila vodo s temi koloidi domači psički Wishes. Od starosti je bila že tako onemogla, da je na sprehodih po gozdu komaj zmogla prestopati ležeče hlode. Po treh tednih pitja s koloidi obogatene vode jih je spet veselo preskakovala. Z enako vodo sta povrnila življenjske moči še prijateljevemu ostarelemu konju in okrepila njegove kobile, pa pozdravila dirkalne konje v kobilarni.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
FEBRUAR2020, Dr. Iztok Ostan