Kljub prisilnemu počitku sem si povečala mišično maso

misicna masa

Spoštovani dr. Ostan! Lani, oktobra 2019, sem se prvič v življenju soočila z bolečino v očeh. Diagnoza je bila uvejitis. Niti sanjalo se mi ni, da oči lahko tako bolijo; nisem mogla več izvajati svojega fitnes programa, vaj za moč.  Iskala sem rešitve in tako prišla do vas, dr. Ostan. Za vas mi je povedal mladenič, ki se ukvarja z zdravjem in športom. V bistvu mi je predstavil FHES. Najprej sem veliko prebrala o vas na internetu ter poslušala vaša predavanja prek YouTube. Šla sem tudi na vaše predavanje v Celju in kasneje v Ljubljani. Na predavanju sem spoznala, da bi rada pri svojih 48 letih naredila zase še nekaj več. Tako sem se odločila za uživanje OKA,  FHES, omega 3 in bio probiotika EM.

Kot že rečeno, nisem mogla več izvajati vaj za moč, ker sem dva meseca in pol imela močne bolečine v očeh, kar je potegnilo za sabo še močan glavobol, nespečnost, tudi nočno bruhanje. Pošiljali so me na vse možne preglede. Mislila sem že, da imam kako hujše bolezensko stanje. Začela sem se tudi postiti po metodi 8/16 (osem ur se je, šestnajst ur pa ne).

Mislim, da je bilo konec oktobra, ko sem začela jemati kar vsa omenjena dopolnila: po 4 tablete OKA na dan (dve zjutraj, dve zvečer), po 2-3 merilne žličke FHES v prahu na dan, po eno kapsulo omega 3 in od 0,1 do 0,2 dl bio probiotika EM. Od zdravnika sem dobila različne kapljice za oči, ki sem jih redno jemala. Februarja 2020 se je na pregledu izkazalo, da je v očeh še vedno vnetje, a je bilo stanje že znatno boljše. Od januarja bolečin ni bilo več. Ko so v začetku leta bolečine popustile, sem spet želela trenirati. Moj trener me je prosil, naj pridem na meritve z napravo, ki med drugim meri tudi mišično maso. Kot večina žensk sem oklevala zaradi kilogramov, ki so se mi nabrali, ko nisem nič trenirala. Trenerju sem rekla, naj me izmeri in zapiše rezultate, vendar naj mi ne pove, za koliko se je zvišala teža.

Ko sem bosa stopila na tehtnico, je trener,  ki se ukvarja z zdravo prehrano in svetovanjem, rekel, da sploh ni slabo … pa sem iz radovednosti le pogledala rezultat. Tehtnica je pokazala dva kilograma več, a trener je začuden rekel:”Ti si
pridobila na mišični masi!”. Normalno je namreč, da mišična masa upade, ko prenehamo z vadbo. V trenutku sem kar “vedela” (sklepala), da je k temu prispevalo predvsem uživanje OKA. Nadaljevala sem z jemanjem in zdaj že tudi na otip čutim, da je moje telo bolj fit in zdravo.

S hvaležnostjo S. B.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
AVGUST2020, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: FHES in MAP Beljakovine.