Zdravo prehranjevanje, ki zelo znižuje IGF-1 in s tem zmanjšuje tveganje raka in diabetesa, ni brez prehranskih pasti. Najpogostejša pomanjkljivost je premalo užitih beljakovin. Navzven to opazimo po izčrpanem videzu, po nezdravem tenu in uveli koži, po upadanju mišične mase, slabšanju kakovosti las in nohtov. Te vrste težav se kljub skrbi za prehrano rade primerijo zlasti po petdesetem letu, ko se presnova beljakovin že sicer poslabša.

Sodobne prehranske rešitve nam omogočajo, da se beljakovinski podhranjenosti zlahka izognemo celo v zrelih letih. Aminokisline tipa OKA – optimalna kombinacija aminokislin (angl. MAP) ne obremenjujejo prebave, pa tudi ne izločal, ki so pri uživanju kateregakoli običajnega beljakovinskega živila zelo obremenjena z dušičnimi odpadki.

Dopolnila tipa OKA zelo pospešijo regeneracijo vseh tkiv.

Vegetarijanstvo, veganstvo in postenje tako niso več potencialno tvegani z vidika zunanjega videza. To smo tudi sami opazili. V zadnjih 16 letih, odkar uživamo dopolnila tipa OKA, smo pri mnogih seniorjih v našem okolju, ki redno uživajo vsaj po 5 tablet dnevno, opazili izboljšanje videza že po nekaj mesecih. Tudi pri starejših, ki so že dolgo vegetarijanci, vegani ali se pogosto postijo, je videz praviloma svež in zdrav.

Izčrpani videz seniorjev in svež videz

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Junij 2017, Dr. Iztok Ostan