Samopomoč pri Alzheimerjevi bolezni

alzheimerOd leta 2012 je september proglašen za mesec Alzheimerjeve bolezni. Ta velja za neozdravljivo. Dr. Dale

Bredesen pa je v znanstvenih revijah objavil članke, v katerih je opisal 119 primerov trajnega izboljšanja te bolezni. Temelji predvsem na celovitem izboljšanju načina življenja in prehrane, ki pa zajema kar 36 dejavnikov. Take spremembe mnogi dementni žal niso sposobni. Zato sem oblikoval dve predfazi, ki vključujeta lahko izvedljive ukrepe, ki utegnejo zelo izboljšati psihofizične spodobnosti dementne osebe. Tako okrepljena se potem v tretji fazi laže loti zdravljenja po metodi ReCODE.

Začnimo z najlažjim: dodajmo prehrani MCT olje Ne spremenimo prehrane, pač pa ji le dodamo 2 – 4 žlice čistega olja MCT (srednjeverižnih trigliceridov) na dan, kar je ekvivalentno 3,5 do 7 poravnanih žlic kokosovega masla (ta vsebuje 60% MCT maščob). Začnimo previdno. Obroku dodajmo sprva le 1 žlico MCT olja ali slabi dve poravnani žlici kokosovega masla. Izboljšanje spomina lahko nastopi že v nekaj urah ali nekaj dneh. To je znak, da je vzrok demence preveč užitega sladkorja, kar je tudi njen najpogostejši dejavnik.

Potem se okrepimo z dopolnili iz sistema dr. Ostana Alzheimerjeva bolezen zelo izčrpava celotno telo. Predstavljam svoj enostaven in varen program okrepitve:

Prva faza (1-3 tedne): Dnevno uživamo 5 do 8 tablet optimalne kombinacije aminokislin OKA.

Druga faza (1-2 tedna): V prehrano dodamo (poleg OKA) še bio probiotični napitek EM. Večkrat dnevno uživamo čistega, razredčenega z vodo ali sokom, v dnevnem odmerku, ki zagotavlja, da v nekaj dneh blato izgubi neprijetni vonj.

Tretja faza: V prehrano dodamo (poleg OKA in probiotika EM) še FHES (2-4 kapsule na dan). Dodamo tudi modrozelene alge (spirulino, AFA, klorelo) v odmerku, ki ga priporoča proizvajalec.

Na koncu še najzahtevnejše: celovito optimiziramo način življenja po metodi dr. Bredesena

O tem, kaj predvideva protokol ReCODE, več v nadaljevanju teh novic.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
SEPTEMBER2020, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: FHES, MAP Beljakovine in Probiotiki.