Psička si je opomogla z OKA

psickaNaša znanka je pred šestimi leti posvojila psičko iz zavetišča. Je srednje rasti in po oceni veterinarjev stara vsaj štirinajst let. Zadnje leto je postopoma začela pešati, ni več zmogla tako dolgih sprehodov kot prej, vse več je spala, imela manj apetita in postopoma je hujšala. Najprej so mislili, da gre za znake staranja, a specialistični pregledi so pokazali, da ima raka. Čaka jo kemoterapija.

Lastnica že vrsto let redno uporablja aminokisline OKA. Psičko je poskušala pred kemoterapijo okrepiti z njimi, čeprav ve, da so tablete OKA namenjene ljudem in da vsaka živalska vrsta potrebuje specifično kombinacijo aminokislin. Zdaj že tri tedne dvakrat na dan zdrobi tabletko OKA, jo raztopi v vodi in raztopino vbrizga psički v gobček s pomočjo injekcijske brizge, ki ji je nataknila mehko gumijasto cevko.

Presenetljivo hitro je prišlo do opaznega izboljšanja. Že drugi dan jemanja OKA je znankin prijatelj, ki je s psičko v vsakodnevnih stikih, pripomnil, da je »danes neverjetno živahna«. Kljub poletni vročini je zdaj vsak dan brez izjeme veliko živahnejša in bolj motivirana za sprehode kot prejšnje mesece.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
SEPTEMBER2021, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: MAP Beljakovine.