bakterijske_okuzbeTežava gospoda Jana (43) so bili pogosti prehladi. Vsako zimo je bil prehlajen 2-3 krat. Včasih je šel kar nahoden v službo, včasih pa je obležal za 7 do 10 dni. Težava je bila res zoprna, a antibiotikov ni želel jemati.

Naša znanka, gospa Nadja, je v preteklosti, takrat je bila na pragu 50 let, vsako leto večkrat zbolela za pljučnico. Njena odpornost je bila tako šibka, da se je ob vsaki spremembi okolja prehladila, prehlad pa se je razvil v pljučnico. Zdravniški pregled je pokazal, da ima v dihalnih poteh leglo bakterij – kokov, ki so se ob vsakem upadu moči imunskega sistema namnožili, zato je gospa Nadja nosila antibiotike vedno s seboj.

Gospodu Stanetu (63) je pred dobrima dvema letoma začela otekati leva noga malo nad gležnjem. Zdravnik je ugotovil, da gre za šen in mu predpisal šest dni antibiotične terapije. Stanje se po tem še vedno ni normaliziralo. Gleženj je bil slabo gibljiv in če je nogo obremenil, ga je zabolelo. Včasih je zaradi tega šepal – “vlekel nogo za sabo”, kot se je izrazil. Čez nekaj mesecev ga je pri delu na prizadeto mesto udarila veja, tako da se je napravila rana. Ni se hotela zaceliti.

V vseh opisanih primerih je šlo za bakterijske okužbe. Kako si lahko pomagamo, če antibiotiki niso učinkoviti ali se želimo izogniti njihovi uporabi? V nadaljevanju opisujem uspešne izkušnje omenjenih oseb z antioksidantom FHES, pa tudi pojasnjujem, zakaj je FHES tako učinkovit proti bakterijskim okužbam.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
FEBRUAR2022, Dr. Iztok Ostan