Tudi srčno-žilni zapleti so oblika poškodbe, le da so vzroki zanje notranji. Kap in infarkt prizadeneta vse organe, tudi srce. Potrebno jih je okrepiti, za kar mora telo ustvariti nove celice v prizadetih organih. Tega pa ne zmore brez beljakovinsko bogate hrane, saj tvorijo beljakovine kar 60 % trdne snovi celic. Podobno kot pri poškodbah, je tudi po srčno žilnih zapletih koristno, če prehrano obogatimo z OKA. Poglejmo si pričevanje:

„Moj soprog je pred leti doživel srčni infarkt. Redni pregledi so pokazali, da srčna mišica sčasoma slabi. Ker sem sama imela zelo dobre izkušnje z dopolnilnim prehranskim sistemom dr. Ostana, sem moža spodbudila, da je tudi on začel uživati (vsaj) OKA. Zdaj ga uživa že več kot pol leta. Resda jemlje le po dve tableti dnevno, a več ne želi.

Zadnji zdravniški pregled je pokazal, da se stanje ne slabša več; srce se je celo za spoznanje okrepilo“.

Gospod je jemal le po 2 tableti OKA na dan. To je manjši odmerek kot ga priporoča proizvajalec OKA (3-5 tablet), če ga jemljejo zdravi kot prehransko dopolnilo. Kljub temu je omenjeni gospod doživel okrepitev srca. »Malo je nekaj, nič ni pa nič«, pravi slovenski pregovor. A z večjim odmerkom bi verjetno bolj okrepil srce. Tako nakazuje posebna klinična študija:

Srce, kot vsi organi, s staranjem izgublja svojo moč. Resno opešanje pa je t. im. srčno popuščanje, pri katerem srce ne more več prečrpati zadostne količine krvi. Kardiolog dr. Bruno Fidone (2001) je vodil trimesečni preizkus uporabe aminokislin tipa OKA pri 12 pacientih s srčnim popuščanjem, starih od 69 do 90 let. V preizkusu so paciente zdravili na klasičen način, dnevno pa so uživali tudi vitaminsko-mineralni dodatek in po 10 tablet aminokislin tipa OKA.

Ker se te aminokisline ločijo od drugih beljakovinskih dodatkov in beljakovinskih živil po zanemarljivo malo toksičnih odpadkih, so raziskovalci upali, da bo z njimi regeneracija srca hitrejša. In res, pri pacientih so opazili (v primerjavi z običajnim postopkom) zmanjšanje srčnih aritmij, manj toksičnih snovi v krvi in manj zastajanja vode v telesu. Postopoma so lahko zmanjševali odmerke diuretikov (pri nekaterih sploh niso bili več potrebni) in nekaterih drugih zdravil.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
OKTOBER2022, Dr. Iztok Ostan