Dopolnilni prehranski program za hitro okrevanje po bolezni

dopolnilni_programNaj gre za resno okužbo, kirurški poseg ali kako drugo preboleno težko bolezen, je okrevanje običajno počasno in dolgotrajno. Za pospešitev regeneracije je modro, če prebolevniku nudimo dodatke izbranih rudnin in vitaminov ter kakovosten vir omega3. A to običajno ni dovolj za hitro povrnitev moči. Vitamini, rudnine in fosfolipidi (omega3, omega6) tvorijo le 4 % sestave celice. Zato jim pravim celične mikrostrukture. Potrebno je regenerirati tudi telesne makrostrukture. Te so antioksidantska voda (70 % strukture celic), beljakovine (18 % celice) ter črevesna biota (v črevesju je desetkrat več mikrobov kot je vseh naših celic). Kot je znano, sem oblikoval trimesečni program učinkovite regeneracije, ki ima tri faze. V njih postopoma dodajamo živila/dopolnila, s katerimi optimiziramo prehranjenost zlasti telesnih makrostruktur. Na spletni strani www.iztokostan.com je predstavljeno veliko izkušenj ljudi, ki so si po prestani težki bolezni z njimi hitro in učinkovito opomogli. Naj na kratko povzamem navodila za izvajanje tega programa:

Prva faza (2-3 tedne): Dnevno uživamo 5 do 8 tablet aminokislin OKA (razdeljeno v dva obroka). S tem okrepimo organe izločanja, da preprečimo kasnejše krize razstrupljanja, in druge organe.

Druga faza (2 tedna): V prehrano dodamo (poleg OKA) še bio probiotični napitek EM. Večkrat dnevno uživamo čistega, razredčenega z vodo ali sokom, v dnevnem odmerku, ki zagotavlja, da v nekaj dneh blato izgubi neprijetni vonj.

Tretja faza (praviloma dva meseca): V prehrano dodamo (poleg OKA in probiotika EM) še FHES, in sicer 1-2 kapsuli na dan. Dodamo tudi modrozelene alge (spirulino, AFA, klorelo) v odmerku, ki ga priporoča proizvajalec. S tem zagotovimo organizmu še odličen vir rudnin, vitaminov in esencialnih maščobnih kislin, ki jih tudi potrebujejo celice za svojo regeneracijo.

Tako lahko trajno dopolnjujemo svojo prehrano.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JANUAR2022, Dr. Iztok Ostan

Kategorije: FHES, MAP Beljakovine in Probiotiki.