Antioksidantski mineralni prašek FHES (kratica pomeni Flanaganov kremen, obogaten z vodikom) je ustvaril dr. Patrick Flanagan po vzoru mineralov v vodi v himalajski dolini Hunza, znani po številnih stoletnikih. Na trg so prišle kapsule tega produkta v jeseni 1997. Pred tem je ameriški zdravnik dr. Ron Meyers že preizkušal njegovo učinkovitost v svoji klinični praksi in ugotovitve obelodanil v že omenjeni knjižici.

Med drugimi je opisal tudi izkušnjo moškega, ki je začel uživati FHES zaradi gripe, ker si v novi službi ni mogel privoščiti bolniške. Bolezen je z blagimi kratkotrajnimi simptomi lepo prestal »na nogah«. Da se ne bi ponovila, pa je nadaljeval z uživanjem FHES. Po štirinajstih dneh je prijetno presenečen ugotovil, da je odpravil tudi trdovratno srbeče glivično vnetje med nožnimi prsti. Med opisanimi primeri je bila tudi izkušnja moškega, ki je imel zaradi herpesa tako vneta usta, da jih je komaj odpiral. Po enem tednu uživanja FHES so težave prešle, ob tem pa se je znebil tudi nekaterih bradavic, ki so prav tako posledica posebnih virusov.

Dr. Meyers priporoča, da v okolju, v katerem razsajajo gripa ali prehladi, povečamo odmerek FHES na 2 kapsuli trikrat na dan, ob prvih znakih bolezni pa celo na 2-3 kapsule vsake 4 ure. Na tak način se bolezen ne razvije ali pa izzveni v 2-3 dneh v blagi obliki.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JANUAR2024, Dr. Iztok Ostan