Pri resnih obolenjih, je primerno streljati z vsemi topovi

Pri resnih obolenjih, je primerno “streljati z vsemi topovi”

Ko gre za resna obolenja, je primerno “streljati z vsemi topovi”. To velja tudi za osteoporozo.

Znano je, da je za ohranjanje čvrstosti kosti potrebno uživati hrano, bogato s kalcijem in magnezijem, biti telesno aktiven in se dovolj izpostavljati sončni svetlobi (tvorba vitamina D). Vse to je res, a če v kosteh primanjkuje »delavk«, celic, ki vgrajujejo gradivo v kosti, bo učinkovitost prizadevanja za čvrstejše kosti majhna, ugotavlja dr. M.Lucà-Moretti (Vir: osebna komunikacija).

Za namnožitev kostnih celic pa so potrebne beljakovine, saj so njihova pomembna sestavina. Dr. Lucà-Moretti svetuje, naj ob osteoporozi užijemo vsaj po pet tablet MAP na dan kot dopolnilo s kalcijem bogate hrane. Meni, da bi se izboljšanje utegnilo pokazati po osmih mesecih takega prehranskega režima. Naše izkušnje to potrjujejo.

Eden od dejavnikov siromašenja kostnine je zakisanost organizma. Pri tem si lahko pomagamo tudi s FHES. Dokazano je, da uživanje FHES ustvarja v celicah rahlo bazično okolje (Stephanson, Stephanson, Flanagan, 2002a)..

Pri preprečevanju osteoporoze imajo pomembno vlogo tudi dobre črevesne bakterije. Sodelujejo namreč pri absorpciji kalcija. Japonski strokovnjaki so pod vodstvom dr. Ke opravili na podganah poskus zdravljenja osteoporoze s pomočjo metabolitov, ki jih proizvajajo dobre bakterije. V hrano so jim primešali živilo, pripravljeno s pomočjo tako imenovanih učinkovitih mikroorganizmov EM. S snovmi, ki jih ustvarjajo učinkoviti mikroorganizmi, so v poizkusu dosegli povečanje gostote kosti že po treh mesecih uživanja z živilom EM izboljšane prehrane (Ke et al. 2009).

Prijateljem Najboljše

Knjiga: Prijateljem Najboljše – Sistem Prehranske Prve Pomoči, dr.Iztok Ostan

Več o sočasni uporabi FHES, MAP in probiotikov EM najdete v knjižici “Prijateljem najboljše!”.

Knjiga “Prijateljem najboljše!” Izšla je letos spomladi. Opisuje 3-mesečni program okrepitve s FHES, MAP in probiotiki EM.Namenjena je starejšim in ošibelim zaradi prestane bolezni ali drugih vzrokov.Cena knjige je dostopna (10 EUR). Najdete jo lahko v specializiranih trgovinah po Sloveniji (poiščite vam najbližjo na seznamu tukaj). Lahko pa izpolnete obrazec TUKAJ in prejeli jo boste v naslednjih dneh od podjetja Institut.O iz Kopra

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Oktober 2013, Novice za uporabnike FHES in MAP
Ureja: Dr. Iztok Ostan