Čas sprostitve in novih spoznanj

zobje

zobjePa smo ga dočakali – poletje brez mnogih spon zadnjega leta. Zame je bilo vedno velik užitek prebiranje knjige v senci ob morju, ali pa ob šumeči reki. Kako je lepo: nič te ne boli, ni skrbi in odprt si za nova spoznanja!

Morda pa je to pravi čas za nova spoznanja o pasteh, ki jih prinašajo neboleča zobna vnetja. Pred nedavnim je izšla knjiga kardiologa dr. Thomasa E. Levyja (2017) z naslovom »Skrita epidemija« (Hidden epidemic). V njej razlaga, kako so mnoge bolezni, zlasti pa srčni infarkt in rak dojk, ki sta v sodobnem svetu med najpogostejšimi vzroki smrti, zelo pogosto povezane z zobnimi vnetji. Kakih 95 % ljudi jih ima. Če nas boli, gremo k zobozdravniku, ki težavo odpravi. Problem pa je, trdi dr. Levy, da v 95 % primerov resna zobna vnetja niso boleča, zato jim prizadeti in njihovi zdravniki pogosto ne posvečajo veliko pozornosti, čeprav so lahko usodna.

Knjiga še ni prevedena v slovenski jezik, je pa v angleškem jeziku dostopna na spletu (https://hep21.medfoxpub.com/). V tej številki novic povzemam nekaj informacij iz nje in nekaj svojih izkušenj s tega področja.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
JULIJ2021, Dr. Iztok Ostan

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.