Brez kolik vse od rojstva

brez_kolik_od_rojstva

Kolike ali črevesni krči so pogosta težavanovor ojenčkov. Otrok neutolažljivo joče, stiska nogice k sebi … Vzrok zanje je lahko neuravnotežena črevesna biota, ki se pri novorojenčku komaj oblikuje. Nanjo pa negativno vplivajo tudi okoljski strupi, ki jih je vse več. Dr. Mark Hyman, direktor Kliničnega centra za funkcionalno medicino iz Clevelanda navaja, da so v raziskavi že pred leti ugotovili prisotnost 278 vrst okoljskih strupov v krvi komaj rojenega otroka. Veliko okoljskih strupov, med njimi tudi zloglasni pesticid glifosfat, deluje negativno na črevesno bioto.  

Dojenček joka

Pred dnevi sem dobil poročilo mladega para, ki je v začetku leta dobil hčerko. Že pred tem sta se zavedala, da je skrb za črevesno bioto novorojenčka ključnega pomena za otrokovo zdravje. Če je neuravnovešena, se poleg prebavnih težav lahko pojavi prepustnost črevesne stene, s tem pa alergije, avtoimune bolezni, kronična vnetja in celo nevro-degenerativne bolezni kot je avtizem. Mati je imela premalo mleka za otrokove potrebe, pa sta punčki že od prvega dne življenja dodajala v mešanico materinega in umetnega mleka po žlico probiotika EM. Punčka je to, kljub kiselkastemu okusu mleka, rada pila. Ko je začela uživati tudi trdno hrano, sta ji v en dnevni obrok primešala prašek iz ene kapsule FHES. Bala sta se namreč, da bi se deklica nalezla kake infekcije in bi ji zdravnik predpisal antibiotike, kar bi prizadelo črevesno bioto …  

Punčka ima sedaj dobrih šest mesecev. Nikoli ni imela kolik. Je nasmejan dobrovoljček. Pediater je bil pri zadnjem pregledu zadovoljen z njeno močjo in brbljavostjo. 

Posebna priloga  
Dr. Iztok Ostan,objavljeno v reviji Super 50, 4. 8. 2019; dopolnjena verzija 

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
Julij-Avgust 2019, Dr. Iztok Ostan

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.